Motorclub Breda Chapter Holland viert 25-jarig jubileum met recordpoging

videoBREDA - Ruim honderd Harleys ronken zondagmiddag over de houten vloer van café De Tijd in Made. Het is feest, want motorclub Breda Chapter Holland viert zijn 25-jarige jubileum en doet de recordpoging van zestien jaar geleden nog eens dunnetjes over.

De ‘Ride Out’ op zondagmiddag is een reis langs 25 jaar motorclub. Startend bij de voormalige O.I.T.; de locatie waar tot 2016 de Bredase Harley Dealer zat, reizen de clubleden de regio door en zo de clubgeschiedenis langs. In Made wordt de recordpoging uit 2003 herbeleefd. “Ten tijde van het honderdjarig bestaan van Harley deden we een recordpoging door het café heen rijden”, zegt café-eigenaar John van Dongen. Dat was toen in de Texas Bar in Breda. Hij was erbij. “Het was heel indrukwekkend met al die motoren. Ik had nummer negenhonderd-nogiets. Dat was met alle Chapters van Nederland, zo’n duizend man schat ik.”

  1. Laaggeletterden nemen BN DeStem onder de loep: ‘Best moeilijk’
    PREMIUM

    Laaggelet­ter­den nemen BN DeStem onder de loep: ‘Best moeilijk’

    BREDA - Voor de meeste mensen is lezen en schrijven net zo vanzelfsprekend als ademhalen. Toch leven er in Nederland zo’n 2,5 miljoen laaggeletterden. Voor deze mensen is het invullen van een simpel formulier soms extreem moeilijk. Om hier wat aan te doen is er nu het Taalpanel Breda. Deze groep ex-laaggeletterde ervaringsdeskundigen keuren teksten op leesbaarheid. Om te testen hoe ze dat precies doen nam het panel een tekst onder de loep van BN De Stem.

In samenwerking met indebuurt Breda