Volledig scherm
Een impressie van het nieuwe uiterlijk van de kantoortorens aan de Claudius Prinsenlaan in Breda, die de naam Bond Towers gaan krijgen. © Bond Concepts

Na Bond Park krijgt Breda nu ook Bond Towers

BREDA - Na Bond Park aan de zuidelijke rondweg en Bond City Center tegenover het NS-station, krijgt Breda nu ook Bond Towers. Drie kantoorgebouwen aan de Claudius Prinsenlaan krijgen daartoe een make-over. 

In Bond Towers  komt net als in de andere 'Bond-complexen' ruimte voor zowel kleine bedrijfjes als grotere concerns. De complexen hangen alle onder de paraplu van Bond Concepts, een investeringsmaatschappij van zakenman Alexander Oet. 

Leegstand

De drie grote kantoorpanden op doek van de Claudius Prinsenlaan en de zuidelijke rondweg heeft Bond Concepts onlangs gekocht van een institutionele belegger. In de gebouwen zitten nu in totaal vier bedrijven: Regus (verhuur van kantoor- en vergaderruimtes), PUUR Advocaten, Catom (handel in brandstoffen) en de bank BNY Mellon.

De Bond Towers omvatten 14.000 m2. "Maar daar staat twee derde van leeg, zegt Maurice Vermeulen, commercieel verantwoordelijke bij Bond Concepts. De nieuwe eigenaar wil de meters vullen door de gebouwen aantrekkelijker te maken. Zo krijgen de gevels een eenduidige uitstraling en komen er gemeenschappelijke voorzieningen, zoals horeca en vergaderruimtes. Vermeulen: "We willen het concept van Bond Park ook hier gaan doorvoeren." 

Atrium

Volledig scherm
Een impressie van het atrium dat de gebouwen van de Bond Towers met elkaar moet verbinden. © Bond Concepts

Twee van de drie 'Towers' wil Bond Concepts verbinden met een groot glazen atrium. "Dat is de entree en het sociale hart waar mensen samen komen. Daar willen ook iets met horeca doen," zegt Vermeulen. Hij benadrukt dat er géén  kantoormeters bijkomen. Het plan voor het atrium ligt bij de gemeente  ter beoordeling.  

Janssen en Zeiss

Het Bond Park, verderop aan de zuidelijke rondweg, ontstond in 2015, toen daar het voormalige Esso-gebouw getransformeerd werd tot bedrijvencomplex. Esso bleef een groot deel huren, maar er kwamen diverse kleine en grote ondernemingen bij, waaronder Janssen (farmaceutisch bedrijf) en Zeiss (producten optisch sytemen).  In totaal zitten er nu circa vijftig bedrijven in Bond Park, dat 18.000 m2 telt.

In het stadscentrum komt momenteel de dependance Bond City Center (circa 4.000 m2)  tot stand, op de hoek van het Stationsplein en de Willemstraat. Bond Concepts heeft daartoe de panden van de Rijksvastgoeddienst en PostNL gekocht. PostNL blijft er als huurder zitten. De rest wordt verhuurd aan andere bedrijven.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda