Volledig scherm
De rechtbank in Breda. © Kim Spanjers

Nabestaanden vermoorde Bredanaar niet vervolgd voor geweld in rechtszaal

BREDA - De broers van de vermoorde Bredanaar Kaan Safranti worden niet vervolgd voor hun aanval op de verdachten in de rechtbank. De officier van justitie heeft dat besloten, onder andere na bestudering van camerabeelden uit de rechtszaal.

,,Op basis van alle omstandigheden hebben we besloten om geen vervolging in te stellen. We houden bijvoorbeeld ook rekening met de gevoelens die leven bij de familie van het slachtoffer’', zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in een toelichting op de beslissing.

Horloge

Aan het slot van de eerste zitting in de strafzaak op 17 augustus wilden de twee broers de groep Limburgse verdachten te lijf gaan. Er werd met een horloge gegooid en de twee broers slaagden er in om de verdachten op weg naar het cellenblok te achtervolgen. 

Een confrontatie kon ternauwernood worden voorkomen. Pas in de gang naar het cellenblok wist de parketpolitie de twee woedende broers tegen te houden en terug te sturen.

De rechter noemde de agressie van de nabestaanden onacceptabel. De zitting werd zonder publiek afgerond.

Aangifte

Advocaat Yehudi Moszkowicz van een van de verdachten deed na het opstootje mondeling aangifte, onder andere van bedreiging. De advocaat reageert verbaasd over de beslissing. ,,Ik kan niet beoordelen wat er op de camerabeelden is te zien maar ik weet wel dat er een horloge vlak langs me heen vloog en dat mijn cliënt zich ernstig bedreigd voelde en twijfelt of hij de volgende zitting bijwoont. Ik zal me nog beraden over deze beslissing.’'

Bredanaar Kaan Safranti werd op 8 april tijdens een drugsdeal in zijn appartement aan de Sandenburgstraat met een kalasjnikov doodgeschoten. De politie heeft in totaal zeven verdachten uit Limburg aangehouden. Volgende week staat hun strafzaak weer op de rol voor een tussentijdse zitting.

 1. Cultuur in Havenkwartier Breda opgedeeld: in Klavers Jansen en op Backer en Rueb
  PREMIUM

  Cultuur in Havenkwar­tier Breda opgedeeld: in Klavers Jansen en op Backer en Rueb

  BREDA - De gemeente Breda gaat de cultuur in het Havenkwartier in wijk Belcrum opdelen in Klavers Jansen en Backer en Rueb. Voor de cultuur in Klavers Jansen, de voormalige conservenfabriek met loodsen en panden, gaan Podium Bloos, Nieuwe Veste en het Chassé Theater de kar trekken. Op Backer en Rueb, waar woningbouw komt, met hergebruik van twee oude fabriekshallen, krijgen MotMot gallery en proeflokaal Brack een rol.
 2. Met bloed bespuugd en in oor en lip gebeten: wordt West-Brabantse hulpverlener vaker doelwit van geweld?
  PREMIUM

  Met bloed bespuugd en in oor en lip gebeten: wordt West-Brabantse hulpverle­ner vaker doelwit van geweld?

  BREDA - Een politieman die in Breda met bloed wordt bespuugd, een man in Bergen op Zoom die zich tot twee keer toe tegen agenten keert, een stadsgenoot die in Roosendaal een politieagente in oor en lip bijt, een Steenbergenaar die een politieman in zijn gezicht slaat bij een opstootje en een Roemeen die in Breda hulpverleners schopt en slaat nadat hij met een hoofdwond op straat was aangetroffen. Het was behoorlijk raak in West-Brabant de afgelopen week. Het lijkt normaal te worden dat hulpverleners en politie ook lichamelijk de volle laag krijgen.

In samenwerking met indebuurt Breda