Volledig scherm
© ANP Kippa

Nagellakheld Tijn Kolsteren benoemd tot ere-Brabander

Tijn Kolsteren uit Hapert wordt benoemd tot ere-Brabander. De jonge nagellakheld, die 7 juli overleed, wordt postuum geëerd door de commissaris van de Koning, Wim van de Donk. 

Dat meldt Omroep Brabant. Tijn haalde met nagels lakken tijdens Serious Request in Breda 2,5 miljoen euro op voor het goede doel, terwijl hij zelf ernstig ziek was. 

De nagellakactie van Tijn ging als een sneeuwbal over het hele land. Na Serious Request ging de actie door: cabaretier Youp van 't Hek en presentatrice Wendy van Dijk zetten zich in om de stichting 'Lak door Tijn' nog meer bekendheid te geven. En met succes. De dag voor zijn overlijden behaalde Tijn het streefbedrag van nog eens 1 miljoen euro.

Tijdens de zoektocht naar de Brabander van het Jaar, een actie van Omroep Brabant, kreeg de omroep veel brieven en mails over de jonge held. Tijn overleed eerder dit jaar op 6-jarige leeftijd aan hersenstamkanker. Voor zijn inzet voor anderen wordt Tijn nu benoemd tot ere-Brabander. Zijn ouders zullen hem vertegenwoordigen.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda