Volledig scherm
Tim (l) en Luuk (r) van Oerle, de oprichters van Natuurhuisje.nl © natuurhuisje.nl

Natuurhuisje.nl verhuist naar Breda vanwege de vele NHTV'ers

BREDA - Het bedrijf Natuurhuisje.nl wil na de zomer verhuizen van Tilburg naar Breda. Het contract voor de huur van een pand aan de Takkebijsters is zo goed als rond.

"Er gaan in eerste instantie twintig mensen werken maar we verwachten binnen anderhalf á twee jaar door te groeien naar veertig mensen," aldus Tim van Oerle, die het bedrijf samen met zijn broer Luuk heeft opgericht. 

Natuurhuisje.nl is een website die vakantiehuisjes verhuurt in de vrije natuur. Er worden momenteel ruim 7.000 huisjes aangeboden via de site door heel Europa.

De reden om in Breda op zoek te gaan naar een groter pand is volgens Van Oerle dat tachtig procent van het personeel in Breda woont. "Wij vinden duurzaamheid erg belangrijk. De meeste mensen kunnen straks op de fiets aan het werk," aldus Van Oerle.

NHTV

Het gros van de mensen dat bij Natuurhuisje.nl werkt, heeft aan de NHTV in Breda gestudeerd. "Als we verder groeien, willen we graag nog meer talentvolle mensen van de hogeschool aantrekken. Dan is het ook goed om in Breda te zitten," aldus Van Oerle. Ook wil hij kijken of er intensiever met de NHTV zelf kan worden samengewerkt.

Luuk en Tim van Oerle zijn opgegroeid in Prinsenbeek en al hun hele leven natuurliefhebbers. In 2009 startten ze met Natuurhuisje.nl. Op dat moment studeerden ze beiden nog: Tim deed milieu-economie aan de Universiteit van Wageningen en Luuk bedrijfseconomie aan de Universiteit van Tilburg.

België

"In 2013 zijn we personeel aan gaan nemen en toen is het steeds sneller gegaan," aldus Tim van Oerle. Inmiddels is er ook een Belgische website (Natuurhuisje.be) en zijn er uitbreidingen voorzien in onder meer Duitsland, Spanje en Frankrijk.

"De ambitie is om uiteindelijk wereldwijd actief zijn en de airbnb of booking.com voor natuurhuisjes te zijn, zodat iemand uit Australië een huisje in Brazilië kan boeken en andersom," aldus Van Oerle.  

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda