Ichelin Bak, de eerste dakloze die in Breda onderdak vindt dankzij het project 'Onder de Pannen' van stichting De Herberg.
Volledig scherm
Ichelin Bak, de eerste dakloze die in Breda onderdak vindt dankzij het project 'Onder de Pannen' van stichting De Herberg. © Stichting De Herberg

Neem een Bredase dakloze als huisgenoot. ‘Je helpt iemand en het is nog gezellig ook’

BREDA - Jarenlang had Ichelin Bak geen eigen adres. Ze moest bij vrienden en kennissen aankloppen voor een slaapplaats, maar aan die gastvrijheid kwam ook een einde. Het gevolg: Ichelin kwam op straat terecht.

 1. Hoe het na een ludieke picknick in Breda toch te druk werd in de stad
  PREMIUM
  VIDEO

  Hoe het na een ludieke picknick in Breda toch te druk werd in de stad

  BREDA - Met een temperatuur van amper acht graden boven nul is het nog best fris op de Grote Markt van Breda. Maar met Boogie Wonderland van Earth Wind and Fire uit de speakers en wat kunstgras is het nog best goed uit te houden tijdens de ludieke protestactie die is georganiseerd door ongeveer zestig ondernemers in de binnenstad, maar ook in het Ginneken en Princenhage. Hoewel het tijdens en na de picknick erg druk werd in de stad, hielden de aanwezigen zich volgens de gemeente aan de coronamaatregelen. Later gebeurde dat overigens niet in het Valkenbergpark.
 2. Pandemie raakt starters hard: ‘Aan begin van lockdown had ik niet eens een bureau thuis’
  PREMIUM

  Pandemie raakt starters hard: ‘Aan begin van lockdown had ik niet eens een bureau thuis’

  Als starter sta je normaal al voor uitdagingen genoeg, maar zeker als je tijdens een pandemie voor het eerst aan de bak moet zien te komen. VCP Young Professionals, de jongerenorganisatie van vakbond VCP, vroeg onlangs aandacht voor deze groep werkenden, die tussen wal en schip dreigt te vallen. Drie starters op de arbeidsmarkt vertellen over hun ervaringen van het afgelopen jaar. ,,Uiteindelijk bracht ik zestien uur per dag in dezelfde ruimte door.’’

In samenwerking met indebuurt Breda

 1. Bruin-witte puppy Skipper is geboren met zes pootjes
  Play

  Bruin-wit­te puppy Skipper is geboren met zes pootjes

 2. Heupairbag moet einde maken aan duizenden heupfracturen
  Play

  Heupairbag moet einde maken aan duizenden heupfractu­ren