Negen maanden cel voor Bredanaar na overrijden vrouw met rollator

videoVoor het veroorzaken van een ongeval, waarbij een 79-jarige Bredase vrouw ernstig gewond raakte, heeft de 27-jarige O.Z. een celstraf van negen maanden gekregen, waarvan twee voorwaardelijk.  

Dat heeft de rechter dinsdagmiddag bepaald. De man is ook een rijverbod van vijf jaar opgelegd.
De officier van justitie eiste twee weken geleden dezelfde gevangenisstraf.

Z. reed zondagavond 28 april in de Hoge Vucht de Bredase aan die met haar rollator de Hamdijk overstak. In plaats van zich om haar te bekommeren reed Z. door. De vrouw raakte ernstig gewond en ze werd door de bestuurder aan haar lot overgelaten. In de zoektocht naar de dader verspreidde de politie camerabeelden van het heftige ongeval. Daarop meldde de man zich.

Tijdens de rechtszitting twee weken geleden verklaarde Z. dat hij net een sigaret had opgestoken en dat hij onder de bijrijdersstoel een asbak zocht. Daardoor nam hij de bocht te ruim en reed hij de vrouw aan. Na de aanrijding reed hij ook nog eens over de vrouw heen. Én ging hij er vandoor.

Waarom stopte hij niet om te kijken waar hij tegenaan was gereden, vroegen de rechters. Z. kon het niet vertellen. Hij dacht dat hij misschien een dier had aangereden, zei hij.

Volledig scherm
De verdachte dacht dat hij misschien een dier had aangereden. © Marcel van Dorst MaRicMedia

In samenwerking met indebuurt Breda