Volledig scherm
Leerlingen van het Newmancollege winnen het project Jeugd en Politiek. © Paul Piket

Newmancollege wint met 'Fruitbuddies' project Jeugd en Politiek

BREDA - Met het voorstel 'Fruitbuddies' hebben 5VWO-leerlingen van het Newmancollege het project Jeugd en Politiek dit schooljaar gewonnen. 

De Bredase gemeenteraad, die het project ondersteunt, heeft donderdagavond een bedrag van maximaal 5.000 euro uitgetrokken voor de realisatie van het voorstel.

Fruitbuddies is een project waarbij brugklassers voor elkaar fruit meenemen. Daardoor hoeven ze minder vaak aan de 'gezonde snack' te denken en hebben ze een verantwoordelijkheidsgevoel, waardoor fruit vaker en sneller meegenomen en dus gegeten wordt.

Met de leerlingen is afgesproken dat het winnende idee voor 1 november van het volgende schooljaar moet zijn uitgevoerd. De werkgroep Jeugd en Politiek van de gemeente bewaakt de voortgang in de uitvoering. 

Jeugd en Politiek is een jaarlijks terugkerend project in Breda, bedoeld om de lokale politiek dichterbij jongeren te brengen.

  1. Opsporingsdiensten richten zich komende tijd op fruit als deklading voor cocaïnesmokkel in Brabant
    PREMIUM

    Opsporings­dien­sten richten zich komende tijd op fruit als deklading voor cocaïne­smok­kel in Brabant

    BREDA - De doelwitten van maandag en dinsdag staan op tweeënhalve meter papier op de wand van de vierde verdieping van het Bredase politiebureau aan Mijkenbroek. Het gaat om fruithandelaren en -transporteurs uit Breda en omgeving van wie opvallende signalen zijn verzameld door politierechercheurs en onderzoekers van de Financial Intelligence Unit (FIU). De opsporingsdiensten richten zich de komende tijd op fruit als deklading voor cocaïnesmokkel.

In samenwerking met indebuurt Breda