Volledig scherm
Tuinderij Van der Zwaard ligt midden in de driehoek tussen de Burgemeester Pastoorsstraat, Cartier van Disselstraat en Baronielaan. © Google

Nieuwbouwproject Ginneken wordt weer vlotgetrokken

BREDA - Het nieuwbouwproject op het terrein van tuinderij Van der Zwaard in de Bredase wijk het Ginneken wordt weer vlotgetrokken. Projectontwikkelaar Maas- Jacob uit Zundert gaat het project uitvoeren, nadat de vorige ontwikkelaar (Blauwhoed) was afgehaakt.

De tuinderij ligt midden in de driehoek tussen de Burgemeester Pastoorsstraat, Cartier van Disselstraat en Baronielaan. Blauwhoed had er al in 2014 een plan voor ingediend bij de gemeente, dat uiteindelijk begin 2017 werd goedgekeurd. Volgens dat plan - 'De Tuin van de Baron' genoemd - zouden er zestien woningen komen: acht levensloopbestendige patiobungalows, vier huurwoningen en vier grote twee-onder-een-kapwoningen. De oude bergingen en garages die rondom het terrein staan, zouden worden vervangen door 38 nieuwe garageboxen.

Die garages vallen vooralsnog buiten de plannen van Maas-Jacobs maar zullen op termijn wel worden vervangen. "We gaan voor de woningen nu een nieuwe opzet maken, maar die zal niet veel afwijken van de plannen van Blauwhoed. Wel is het zeker dat het project een andere naam krijgt," aldus Maikel Foesenek van Maas-Jacobs.

Foesenek hoopt tegen het eind van het jaar de nieuwe plannen te presenteren aan de buurt. Hij verwacht dat het nog wel een kleine twee jaar kan duren voor dat met de bouw begonnen wordt.

Tuinderij Van der Zwaard, die al sinds 1927 bestaat, blijft gewoon bloemen en planten verkopen totdat met de woningbouw op het terrein wordt begonnen.  

In samenwerking met indebuurt Breda