Volledig scherm
Het horecapand bij Breda Vooruit staat semi-vrijstaand tegen het woningcomplex aan, zo laat deze artist impression zien © Hormax

Nieuwe horeca in de Belcrum in Breda

BREDA - De wijk Belcrum in Breda krijgt er twee nieuwe horecazaken bij. Volgende week opent aan de Voorst tot Voorststraat het Poolse restaurant Po Staropolsku. Volgend jaar komt er aan de Stationslaan, ter hoogte van de Speelhuislaan een brasserie/restaurant waar nog een exploitant voor gezocht wordt. 

Dat bevestigt Ivo Mermans van horecamakelaar Hormax. Het nieuwe pand aan de Stationslaan is onderdeel van woningcomplex Breda Vooruit waar nu de laatste fase van gebouwd wordt. “Het komt semi-vrijstaand van het complex te staan en gaat dus echt opvallen,” aldus Mermans. Ook aan de andere zijde van Breda Vooruit - op de hoek met de Belcrumweg - zit horeca; daar is restaurant At Noon begin dit jaar open gegaan. 

Mermans verwacht dat de nieuwe horecazaak - die ruimte zal bieden aan 80 tot 100 mensen - in het voorjaar van 2019 opgeleverd wordt. 

Zaterdag 15 december opent in het pand waar voorheen restaurant Maritz zat restaurant Po Staropolsku (wat ‘Oud Pools’) betekent. Het wordt gerund door twee Poolse vrouwen. Volgens Mermans mikt de zaak zowel op Poolse klandizie als mensen uit de buurt. He restaurant krijgt ook een afhaal- en cateringfunctie. 

  1. Perplex leeft eigen sprookje: theatergroep verbindt generaties op podium
    PREMIUM

    Perplex leeft eigen sprookje: theater­groep verbindt generaties op podium

    BREDA - Er was eens... een clubje van vijf studievrienden en -vriendinnen dat een muziekgroepje oprichtte. Vier decennia vooruit in de tijd naar 2020 - dat kan in sprookjes - en het clubje bestaat nog steeds. Onderweg kwam er een vijfmans combo bij, de oorspronkelijke vijf kregen nakomelingen en intussen staat het hele zwikkie op het podium. Waarbij de kinderen intussen de regie mede in handen namen en hun ouders aansturen.

In samenwerking met indebuurt Breda