Volledig scherm
Het horecapand bij Breda Vooruit staat semi-vrijstaand tegen het woningcomplex aan, zo laat deze artist impression zien © Hormax

Nieuwe horeca in de Belcrum in Breda

BREDA - De wijk Belcrum in Breda krijgt er twee nieuwe horecazaken bij. Volgende week opent aan de Voorst tot Voorststraat het Poolse restaurant Po Staropolsku. Volgend jaar komt er aan de Stationslaan, ter hoogte van de Speelhuislaan een brasserie/restaurant waar nog een exploitant voor gezocht wordt. 

Dat bevestigt Ivo Mermans van horecamakelaar Hormax. Het nieuwe pand aan de Stationslaan is onderdeel van woningcomplex Breda Vooruit waar nu de laatste fase van gebouwd wordt. “Het komt semi-vrijstaand van het complex te staan en gaat dus echt opvallen,” aldus Mermans. Ook aan de andere zijde van Breda Vooruit - op de hoek met de Belcrumweg - zit horeca; daar is restaurant At Noon begin dit jaar open gegaan. 

Mermans verwacht dat de nieuwe horecazaak - die ruimte zal bieden aan 80 tot 100 mensen - in het voorjaar van 2019 opgeleverd wordt. 

Zaterdag 15 december opent in het pand waar voorheen restaurant Maritz zat restaurant Po Staropolsku (wat ‘Oud Pools’) betekent. Het wordt gerund door twee Poolse vrouwen. Volgens Mermans mikt de zaak zowel op Poolse klandizie als mensen uit de buurt. He restaurant krijgt ook een afhaal- en cateringfunctie. 

  1. Breda fonkelt en baadt in warme sfeer

    Breda fonkelt en baadt in warme sfeer

    BREDA - Nog een dag of tien te gaan, maar wie zich dit weekeinde al in kerstsferen wilde onderdompelen, had de plekken in Breda voor het uitkiezen. Uiteraard was er Betoverend Breda, dat vrijdagavond officieel opende en tot en met 6 januari duurt. Het trok het eerste weekend al een hoop publiek, geholpen door het eerste sneeuwlaagje van deze winter. Maar ook buiten het centrum was het feestdagensfeer dat de kerstklok sloeg. Kerstmarkten in de binnenstad, Prinsenbeek, Princenhage, het Ginneken en de Belcrum vochten om de gunsten van het publiek, en allemaal wonnen ze. Aan belangsteling hadden ze geen van alle te klagen.

In samenwerking met indebuurt Breda