Volledig scherm
Paaltjes worden geplaatst op de kruising van de Veemarktstraat en Annastraat in de binnenstad van Breda. © BN DeStem

Nieuwe paaltjes: binnenstad Breda weer iets autoluwer

Op de kruising van Veemarktstraat en Annastraat in het centrum van Breda zijn nieuwe paaltjes geplaatst. 

Daarmee wordt voldaan aan de belofte van burgemeester en wethouders om iets te doen aan de overlast die op die plaats wordt veroorzaakt door automobilisten die hun auto lukraak op deze plek parkeren. Ook wordt op deze manier voorkomen dat vrachtwagens en bestelbusjes te dicht bij de gevels van de hoekpanden komen. Deze zomer reed een vrachtwagen nog een stuk van de dakrand van De Vrije Boekhandel af.

Eind vorige maand trokken de directie van de Nieuwe Veste, de wijkraad Stadshart/Valkenberg en diverse binnenstadsondernemers bij het college aan de bel. Ze pleiten voor een verkeersluwe Molenstraat en Annastraat. Dat maakt die straten niet alleen aantrekkelijker, maar ook veiliger. Het plaatsen van de nieuwe roestvrije paaltjes draagt daar alvast aan bij.

  1. Verdachte van gewapende overval op Aldi moet ‘zwabberende loop’ showen in rechtbank Breda

    Verdachte van gewapende overval op Aldi moet ‘zwabberen­de loop’ showen in rechtbank Breda

    BREDA - Op YouTube zou het een absolute hit zijn. Maar in de rechtbank mag je niet filmen. Een verdachte van een gewapende overval op een Aldi-filiaal in Breda moet heen en weer rennen door de gang voor de zittingszaal. Aan weerszijden staat parketpolitie om te voorkomen dat hij letterlijk via de trap de benen neemt. De voorzitter van de rechtbank, in opwaaiende toga, doet het zelfs voor. ,,Zo…sneller lopen. Echt een sprintje trekken!”

In samenwerking met indebuurt Breda