Volledig scherm
Paaltjes worden geplaatst op de kruising van de Veemarktstraat en Annastraat in de binnenstad van Breda. © BN DeStem

Nieuwe paaltjes: binnenstad Breda weer iets autoluwer

Op de kruising van Veemarktstraat en Annastraat in het centrum van Breda zijn nieuwe paaltjes geplaatst. 

Daarmee wordt voldaan aan de belofte van burgemeester en wethouders om iets te doen aan de overlast die op die plaats wordt veroorzaakt door automobilisten die hun auto lukraak op deze plek parkeren. Ook wordt op deze manier voorkomen dat vrachtwagens en bestelbusjes te dicht bij de gevels van de hoekpanden komen. Deze zomer reed een vrachtwagen nog een stuk van de dakrand van De Vrije Boekhandel af.

Eind vorige maand trokken de directie van de Nieuwe Veste, de wijkraad Stadshart/Valkenberg en diverse binnenstadsondernemers bij het college aan de bel. Ze pleiten voor een verkeersluwe Molenstraat en Annastraat. Dat maakt die straten niet alleen aantrekkelijker, maar ook veiliger. Het plaatsen van de nieuwe roestvrije paaltjes draagt daar alvast aan bij.

  1. 'Overwinning' voor ouders verdronken Youri Bicker (26): 'We hebben het dossier, we geloven niet in een ongeluk’

    'Overwin­ning' voor ouders verdronken Youri Bicker (26): 'We hebben het dossier, we geloven niet in een ongeluk’

    BREDA - De ouders van Youri Bicker, de 26-jarige student die in 2011 dood werd gevonden in rivier de Mark in Breda, hebben sinds november ‘eindelijk’ vrij toegang tot het onderzoeksdossier over de dood van hun zoon. Daarmee willen ze zelf onderzoek laten doen. Het gerechtshof bevestigt het nieuws. ,,Met de advocaat is afgesproken dat hij dit mag bespreken met zijn cliënten.”

In samenwerking met indebuurt Breda