Volledig scherm
Beroving Wilhelminasingel in Breda © MaRicMedia / Perry Roovers

Nog twee mannen (18 en 23) aangehouden voor beroving in Breda

BREDA - De politie heeft zaterdagavond nog twee mannen aangehouden die ervan verdacht worden vrijdagavond betrokken te zijn geweest bij een beroving aan de Wilhelminasingel in Breda. Kort na het incident hield de politie ook al een 19-jarige man uit Prinsenbeek en een 18-jarige Bredanaar aan. De mannen die zaterdagavond zijn opgepakt, komen allebei uit Breda en zijn 18 en 23 jaar oud.

De beroving gebeurde vrijdagavond rond 18.45 uur. Een persoon werd, na het oversteken vanaf de Nieuwe Ginnekenstraat, op de Wilhelminasingel aangesproken door drie mannen. Ze eisten zijn tas en dreigden dat ze in het bezit waren van een vuurwapen. Ze gingen er met hun buit vandoor in de richting van de Vijverstraat.

De politie had al snel twee van de drie mogelijke daders op het spoor. Eén van de mannen, de 19-jarige uit Prinsenbeek, werd rond 20.45 uur gepakt op de Tramsingel. Niet veel later meldde de 18-jarige Bredanaar zich na aandringen van de politie op het bureau. Een dag later kreeg de recherche het voor elkaar om nog twee aanhoudingen te verrichten. Het gaat hierbij om mannen van 18 en 23 jaar uit Breda. ,,Naast de derde betrokkene is nog een verdachte opgepakt”, aldus de politie. ,,De vier verdachten blijven ingesloten.”

  1. Perplex leeft eigen sprookje: theatergroep verbindt generaties op podium
    PREMIUM

    Perplex leeft eigen sprookje: theater­groep verbindt generaties op podium

    BREDA - Er was eens... een clubje van vijf studievrienden en -vriendinnen dat een muziekgroepje oprichtte. Vier decennia vooruit in de tijd naar 2020 - dat kan in sprookjes - en het clubje bestaat nog steeds. Onderweg kwam er een vijfmans combo bij, de oorspronkelijke vijf kregen nakomelingen en intussen staat het hele zwikkie op het podium. Waarbij de kinderen intussen de regie mede in handen namen en hun ouders aansturen.

In samenwerking met indebuurt Breda