Volledig scherm
Archiefbeeld van na de steekpartij in Breda bij het Radius College. © Perry Roovers / MaRic Media

OM eist jaar cel en werkstraf voor neersteken van 16-jarig meisje bij Radius College in Breda

BREDA - Een 21-jarige man uit Dongen die in mei vorig jaar een 16-jarig meisje zou hebben gestoken op het Radius College in Breda, heeft een jaar jeugddetentie horen eisen waarvan elf maanden voorwaardelijk. Dat gebeurde dinsdag in de rechtbank van Breda. 

De man was destijds 20 jaar oud en wordt daarom gestraft via het adolescentenstrafrecht. Daarnaast zou hij 200 uur werkstraf moeten krijgen en heeft het slachtoffer recht op een schadevergoeding van ‘enkele duizenden euro's', aldus het OM. Dit is vooral voor immateriële schade. 

De man heeft al 35 dagen in voorarrest gezeten. Als hij de komende twee jaar weer de fout ingaat, moet hij de resterende 330 dagen nog uitzitten. 

Relatieproblemen

Bij de steekpartij raakte een 16-jarige leerlinge gewond. Zij kon na behandeling in het ziekenhuis diezelfde dag nog naar huis. De politie wist de verdachte na een urenlange zoektocht in Raamsdonksveer aan te houden. De twee zouden relatieproblemen hebben gehad. 

  1. Happen na het stappen in Breda: ‘Ik ben soms 10 minuten bezig om slapers wakker te maken’
    PREMIUM
    interview

    Happen na het stappen in Breda: ‘Ik ben soms 10 minuten bezig om slapers wakker te maken’

    BREDA - Lekker op stap in Breda kun je aan het eind last krijgen van de alcoholische hongerklop. Wie sluit een stapavond nooit af met een frietje bij Clovis, een shoarmaschotel bij Willy's, een loempia aan de Prinsenkade of een lekkere vette hap bij Ozkan? Verslaggever Willem Everaert dook in de wereld van het happen na het stappen en schoof aan bij de mannen van kebabzaak Floria.

In samenwerking met indebuurt Breda