Volledig scherm
Rapper Ismo in een videoclip. © YouTube

Omstreden rapper heeft YouTube hit

BREDA - De uit Breda afkomstige rapper Ismo heeft een hit gescoord met het nummer Mabrouk 3linaDe clip is op Youtube al meer dan anderhalf miljoen keer bekeken. Dat meldt het NOS Jeugdjournaal. 

Samen met andere artiesten heeft hij het nummer gemaakt voor fans van het Marokkaanse voetbalelftal. 

Het elftal neem deze zomer deel aan het wereldkampioenschap voetbal in Rusland. In het team spelen enkele Nederlands-Marokkaanse voetballers: Sofyan Amrabat, Zakaria Labyad, Hakim Ziyech en Karim El Ahmadi.

Belediging

De rapper, die eigenlijk Ismail Houllich heet, werd vorig jaar in hoger beroep nog veroordeeld door het gerechtshof in Den Bosch voor groepsbelediging van homo's en joden. In het nummer Eenmans, dat ook op YouTube staat. In het nummer zegt hij 'Flikkers geef ik geen hand' en 'Ik haat die fucking Joden nog meer dan de nazi's'. 

Zowel homobelangenorganisatie COC als het Centrum Informatie en Documentatie Israël sleepten hem voor deze uitspraken voor de rechter. Met een beroep op artistieke expressie lukt het hem echter om vrijspraak te krijgen bij de rechtbank in Breda. Het hof ging daar niet in mee en veroordeelde hem tot betaling van een geldboete. De rapper ging in cassatie. Deze zaak loopt nog, maar de advocaat-generaal bracht onlangs al wel het advies uit aan de Hoge Raad om de uitspraak van het hof te handhaven.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda