Volledig scherm
PREMIUM
Tijdens het Palm Parkies festival is de T Huis gesloten, maar is de verlichting wel aan. Een flink aantal lampjes op het dak doet het momenteel niet, maar is dat erg ? De uitbater stelt dat het een kunstwerk is, en dat het daarom bijgehouden moet worden, de eigenaar ziet het als een horeca-gelegenheid waar de staat van onderhoud goed is. © Johan Wouters / Pix4Profs

Onderhoud T-Huis Breda: ‘Moet er eerst iemand gewond raken?’

BREDA - Het T-Huis in het Valkenberg gaat misschien voor langere tijd op slot, wanneer de gebreken waaraan het paviljoen lijdt niet op korte termijn worden aangepakt. Zo vreest de exploitant van het paviljoen, Marike Schellekens, dat het dak kan bezwijken onder het gewicht van regenwater dat niet goed wordt afgevoerd.

Quote

Hoe lang duurt het nog voordat het dak bezwijkt onder het gewicht van het water?

Marike Schellekens, Exploitant T-Huis

Dat staat in brieven die Schellekens heeft gestuurd aan de gemeenteraad en aan wethouder Daan Quaars (Bouw- en Woningtoezicht, VVD). Het onderhoud van het T-Huis vormt een bron van conflicten tussen de uitbaatster en de eigenaren van het pand, de erfgenamen van ondernemer Pierre de Jonge. Schellekens klopt bij raad en wethouder aan omdat het paviljoen met gemeenschapsgeld als kunstobject is gebouwd. Dat maakt de lokale politiek medeverantwoordelijk voor het wel en wee van het T-Huis.

In samenwerking met indebuurt Breda