Volledig scherm
De rechtbank in Breda. © Kim Spanjers

Onderzoek naar vechtpartij in rechtbank Breda bij zaak-Safranti

De broers van Kaan Safranti, die vorige week in de Bredase rechtszaal de verdachten van de doodslag op Kaan aanvielen, zijn vooralsnog niet aangehouden. Wel wordt een onderzoek ingesteld naar het incident, aldus officier van justitie Pauline Lanslots.

Beelden van camera's in de rechtszaal worden bekeken en ook de dreigende uitlatingen van de nabestaanden worden vertaald.

De voorzitter van de rechtbank noemde de woede-uitbarsting in de zittingszaal al onacceptabel. Advocaat Yehudi Moszkowicz, die vlakbij zat, wil aangifte doen van bedreiging. ,,Ik heb mij ook daadwerkelijk bedreigd gevoeld", zegt de strafpleiter. Wel wil hij eerst horen wat er aan verwensingen is geuit.

Twee parketwachten

,,Het heeft me trouwens ook hogelijk verbaasd dat er maar twee parketwachten in de zaal waren bij zo'n zaak met vijf verdachten", zo wilde de raadsman nog wel even kwijt.

Quote

Ik heb mij ook daadwerke­lijk bedreigd gevoeld

Yehudi Moszkowicz, Advocaat

Saillant detail is dat dezelfde advocaat in 2013 getuige was van een schietpartij op de publieke tribune, in de oude rechtbank van Breda. Dat gebeurde nota bene toen hij net aan het einde was gekomen van zijn pleidooi, waarin hij benadrukte dat zijn cliënt zich ernstig bedreigd voelde.

Advocatengeslacht

Yehudi Moszkowicz is een telg uit de beroemde strafpleitersfamilie. Hij is een kleinzoon van de schrijvende advocaat Max senior en moet oom zeggen tegen tv-bekendheid Bram, die intussen niet meer als advocaat mag optreden.

Kaan Safranti (26) kwam op 8 april door schoten om het leven in een Bredase flat. Vermoed wordt dat het om een afrekening gaat in het drugsmillieu.

In samenwerking met indebuurt Breda