Volledig scherm
File op A58 na ongeluk bij Ulvenhout. © Thinkstock

Ongeval met twee vrachtwagens op E19: verkeershinder Breda Antwerpen door beschadigde rechterrijstrook

updateBRECHT - Door een zwaar ongeval met twee vrachtwagens was de E19 richting Antwerpen sinds 10.15 uur volledig afgesloten ter hoogte van Brecht. Rond 15.00 uur ging een deel weer open, al blijft de beschadigde rechterrijstrook afgesloten. Een vrachtwagenchauffeur zat gekneld in het wrak en is zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht. 

Volgens het Verkeerscentrum raakten twee vrachtwagens ter hoogte van Brecht betrokken in een aanrijding in de staart van een bestaande file. Een bestuurder zat gekneld en moest door de hulpdiensten worden bevrijd. Dat duurde zowat een uur. Het slachtoffer is volgens de federale politie met “zeer ernstige verwondingen” naar het ziekenhuis gebracht, maar zou niet in levensgevaar verkeren.

Omwille van de ernst van het ongeval, is de dienst fotogrammetrie ter plaatse geroepen om alles in kaart te brengen. Pas daarna kan er worden getakeld. 

Lokale calamiteitenroute

Beide rijstroken van de E19 richting Antwerpen waren tot 15.00 uur dicht, waarvan de linker toen weer openging. “Het verkeer was er volledig stilgevallen”, zei Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. De rechterrijstrook is beschadigd, wat koudasfalt moet herstellen.

“We bieden een lokale calamiteitenroute aan, die weliswaar bijgestuurd is omwille van wegenwerken, maar daar maakt zoveel verkeer gebruik van dat het er ook stilstaat. Je kan de omgeving beter volledig vermijden.” 

Er stonden ook heel wat voertuigen vast tussen de afrit Brecht en het ongeval zelf, maar de politie laat dat verkeer wegleiden.

In samenwerking met indebuurt Breda