Volledig scherm
Tijdens de Cultuurnacht begin dit jaar kon het publiek ook al een kijkje nemen in het oude belastingkantoor © ron magielse / pix4profs

Ontbijt en open dag in oude belastingkantoor

BREDA - Eerst is er zaterdagmorgen een ontbijt voor zo’n honderd omwonenden in het oude belastingkantoor aan de Gasthuisvelden in Breda. Vervolgens verricht wethouder Paul de Beer de officiële (her)opening van het gebouw, dat als nieuwe naam ‘De Teruggave’ heeft gekregen.

Ook is er zaterdag van 10.00 tot 13.30 uur een open dag. De nieuwe huurders van het gebouw zetten dan hun deuren open voor het publiek.

Nadat de Belastingdienst in 2016 is vertrokken uit het gebouw, heeft het lange tijd leeggestaan. Ondertussen werd het gebouw - dat inmiddels eigendom is van de gemeente - geschikt gemaakt voor nieuwe gebruikers. Volgens een nieuw bestemmingsplan is het nu maximaal tien jaar toegestaan om het gebouw ook voor andere activiteiten te gebruiken dan als kantoor.

Dit najaar zijn diverse nieuwe gebruikers in De Teruggave getrokken. Op dit moment zijn er bijna twintig bedrijven en instellingen actief, waaronder de De Rooi Pannen, Stichting Vluchtelingenwerk Breda, School voor Fotografie, Magna Entertainment, 24 FitcampBreda, Breda Vandaag en Stichting Breda Actief.

Op de begane grond is ruimte voor wisselende activiteiten. Daar komen een informatiecentrum, een grote zaal en twee vergaderruimten. Er start onder andere een project waarin vierdejaars studenten van NHTV en Avans samenwerken.

Wat er uiteindelijk met het gebouw gebeurt, is nog niet bekend. In principe is de locatie in de toekomst bestemd voor woningbouw. De ontwikkeling is onderdeel van het grotere project ‘Gasthuisvelden’, waar ook onder meer de oude rechtbank en de Seelig-kazerne onder vallen.  

In samenwerking met indebuurt Breda