Volledig scherm
In het begin van de week lag er op de plaats waar Paul Pluijmert na een messteek stierf nog maar een enkel bosje bloemen. ,,Mogelijk dat mensen die niet hebben meegekregen wat er afgelopen weekend hier is gebeurd, daarom eerder de neiging hebben gehad die bloemen mee te nemen. Uit onwetendheid dus. Dat hoop ik dan maar‘’, zegt een buurtbewoner. © Peter Ullenbroeck

Onverlaten stelen bloemen
ter nagedachtenis aan in Breda doodgestoken Paul

BREDA - Het is bijna te bizar voor woorden. Bloemen die de afgelopen dagen in Breda op de plek zijn neergelegd waar zaterdagnacht Paul Pluijmert werd doodgestoken, worden door anderen gewoon meegenomen. 

,,Schandalig toch”, zegt een bewoner van de Verlengde Prinsenkade die anoniem wil blijven en het onder zijn raam zag gebeuren. ,,Twee keer heb ik er voor kunnen zorgen dat de bloemen weer werden teruggelegd. Eerst een junk die ze wilde meenemen. Toen heb ik geroepen waar-ie in godsnaam mee bezig was. Toen heeft hij ze gauw weer teruggelegd.  En de tweede keer was het een medewerker van de gemeente die  hier de vuilnisbakken leeghaalt.  Ook die heeft ze teruggelegd. Maar helaas is het ook gebeurd zonder dat ik het zag. Dan liggen er bloemen en even later zijn ze weg.”

De bewoner hoopt maar dat de daders uit onwetendheid de bloemen van de stoep hebben gehaald. ,,Kijk, nu liggen er een paar bossen en staan er kaarsjes zodat voor iedereen die niet heeft meegekregen wat hier is gebeurd, duidelijk is dat die bloemen er niet zomaar liggen. In het begin ging het om één bosje of een roos. Dan heb je als voorbijganger de neiging om te denken dat het om een verdwaald bosje gaat  dat je meeneemt.”

Bij de gemeente en politie zijn geen meldingen binnengekomen van het meenemen van de bloemen. De woordvoerster van de gemeente benadrukt dat haar medewerkers niet de opdracht hebben gehad de bloemen op te ruimen. ,,Absoluut niet.”

Volledig scherm
Bloemen die voor Paul waren neergelegd. © Ralph van Wolffelaar

In samenwerking met indebuurt Breda