Onwelwordingen in café Breda: drugs gevonden in woning waar man (22) uit Oosterhout is opgepakt

Video | UpdateBREDA - Een 22-jarige man uit Oosterhout wordt verdacht  gehouden van de chaos die in de nacht van vrijdag op zaterdag is ontstaan in café Janssen in Breda. In de kroeg werd met pepperspray - of een soortgelijk middel - gespoten. 27 mensen raakten daardoor onwel.

Een woordvoerder van de politie liet zaterdagochtend aan BN DeStem weten dat ze de zaak zeer hoog opneemt. Dat blijkt, want onderzoek leidde direct naar de verdachte: een 22-jarige Oosterhouter. 

Drugs gevonden bij aanhouding

De officier van justitie gaf de politie zaterdagmorgen toestemming om de verdachte van zijn bed te lichten. Agenten gingen naar hem op zoek. Daarvoor werden twee adressen in Oosterhout bezocht. Op een derde locatie, in Breda-Noord, is de man uiteindelijk gevonden. In het huis waar hij is opgepakt, vond de politie eveneens een hoeveelheid drugs. Het gaat om enkele tientallen pillen en een kleine hoeveelheid cocaïne.

Vrijdagnacht

De Vismarktstraat werd in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 2.55 uur in zijn geheel afgezet tot voor aan de Hoge Brug. Daar werd een gewondennest ingericht, waar de slachtoffers medische hulp kregen. Vier van hen moesten voor verdere controle naar het ziekenhuis. Drie stappers meldden zich later nog bij de huisartsenpost voor een medische check.

De eigenaar van Café Janssen liet via Facebook weten 'erg geschrokken te zijn'. ,,Wat begon als een mooie opening van de herfstvakantie is uitgelopen op een fiasco", staat er vermeld. ,,We bieden onze oprechte excuses aan, ook al lag de oorzaak niet bij ons, voor jullie begin van deze mooie herfstvakantie." 

De eigenaar van de zaak deed aangifte. Hij kreeg ook ademhalingsproblemen toen een paar van zijn bezoekers begonnen te kuchen en hoesten. De muziek zette hij uit en de verlichting deed hij uit. Samen met de rest van het personeel heeft hij er toen voor gezorgd dat iedereen via de voor- en achteringang naar buiten ging.

Getuige

Jessie de Vries, getuige van de chaos, zei 'wel even bang te zijn geweest'. "Ik stond om een uur of drie buiten op een vriend te wachten die nog binnen was, toen opeens iedereen tegelijk het café uit kwam zetten." Haar vriend, die ook getroffen was, voelde zich best lang nog slecht, vertelt Jessie. ,,En dat gold ook voor anderen. Sommigen begonnen pas na een half uur weer een beetje lucht te krijgen." 

Volledig scherm
Mensen onwel in kroeg in Breda © MaRicMedia/Perry Roovers
Volledig scherm
© Perry Roovers / MaRicMedia
  1. Overleden Superboer krijgt nieuwe vlag uit Zundert
    PREMIUM

    Overleden Superboer krijgt nieuwe vlag uit Zundert

    ZUNDERT - Het was een vlag voor Gerben Eskes. Een 28-jarige Graafschapsupporter die vorig jaar augustus tijdens een vakantie in El Salvador verongelukte. Een klap voor de vrienden met wie hij week in week uit de tribune deelde. Om hem te gedenken drukten zij zijn naam op een gifgroene vlag die elke wedstrijd werd opgehangen in het stadion. Tot hij spoorloos verdween. Nog even dook hij op in Zundert. Maar ook daar raakte hij kwijt.

In samenwerking met indebuurt Breda