De binnenkant van pand in de Catherinastraat 87-89 in Breda dat is gekraakt.
Volledig scherm
De binnenkant van pand in de Catherinastraat 87-89 in Breda dat is gekraakt. © Pix4Profs/René Schotanus

Pand in de Catharinastraat is ‘rotte kies in de stad’

BREDA - De politie en de gemeente proberen er alles aan te doen om de overlast te stoppen die veroorzaakt wordt door krakers van een pand in de Catharinastraat in Breda. Dat zei burgemeester Paul Depla donderdagavond in een vergadering van de gemeenteraad. Depla noemt het pand ‘een rotte kies in de stad’.

Depla zei dat op vragen van VVD-raadslid Rick Zagers, die onder meer wilde weten of de inzet van een tijdelijke camera een optie is. Depla sluit dat laatste niet uit, maar noemde het een middel dat pas wordt toegepast als andere maatregelen niet helpen.

Depla wees er ook op dat zo’n camera alleen op de straat gericht is. “Ik zal dat zeker overwegen, maar ik waarschuw voor te hoge verwachtingen, want activiteiten in het pand die overlast geven, zoals dancefeesten of drugsgebruik, kunnen er niet mee worden waargenomen.”

De burgemeester bekijkt eerst welke andere maatregelen mogelijk zijn, bijvoorbeeld op basis van de opiumwet. Hij wil ook met de eigenaar overleggen over de staat van het gebouw omdat de kapotte en gebarsten ruiten in het pand, dat direct aan de straat ligt, voor gevaar kunnen zorgen. 

In samenwerking met indebuurt Breda