Volledig scherm
Er is belangstelling om in café Stuivezand in Zundert een pannenkoekenrestaurant te vestigen © Café Stuivezand

Pannenkoeken in café Stuivezand in Zundert?

ZUNDERT Mogelijk krijgt café Stuivezand in Zundert een nieuw leven als pannenkoekenrestaurant met terras en speeltuin. Dat bevestigt John Sprenkels van Pannenkoeckershuys Koeckers in Den Hout. Hij heeft belangstelling om zich te vestigen in café Stuivezand. ,,Maar niks staat nog vast", benadrukt hij. 

Hij zegt: ,,Ik heb tegen de eigenaar gezegd dat ik, voor ik begin met het uitwerken van verdere plannen, eerst wil weten of het eigenlijk wel mogelijk is om het café om te vormen tot pannenkoekenrestaurant. Dus of ik er de nodige vergunningen voor zal gaan krijgen en het bestemmingsplan geen spelbreker is. Hij zou dat uitzoeken."

Een eerste stap is inmiddels gezet. Het idee heeft burgemeester en wethouders van Zundert inmiddels bereikt. Zij hebben er over vergaderd en besloten dat zij in principe mee willen werken aan de bestemmingsplanwijziging die nodig is voor de komst van restaurant met terras en speeltuin. 

Café Stuivezand is een begrip in Zundert en wijde omstreken. Enkele maanden geleden kocht John Elst uit Achtmaal het 101-jaar oude familiecafé van Louis Goossens.  Aanvankelijk wilde hij er een kantoor in vestigen, maar daar kreeg hij bij het Zundertse gemeentebestuur de handen niet voor op elkaar. Die vond een kantoor niet in het buitengebied passen. 

Horeca

Elst beraadde zich op een andere invulling. ,,Plan A", zo liet hij voor de zomer BN DeStem weten: ,,Is dat er opnieuw horeca in komt." Ook Goossens ziet dat het liefst. Het past het best bij wat Stuivezand een eeuw lang was. ,,Ik ben blij als het gaat lukken en het café inderdaad doorgaat als pannenkoekenrestaurant."

  1. Krasse knarren in Bredase politiek: zij de babbel en hij de dossierkennis
    interview

    Krasse knarren in Bredase politiek: zij de babbel en hij de dossierkennis

    BREDA - Noem ze krasse knarren, Yvonne de Heer-Seveke en Joep Taks, beiden 73 jaar. De Heer is nestor van de Bredase gemeenteraad, Taks kan er als tweede nestor bij komen. De Heer is lijsttrekker van Trots/OPA, de eenmansfractie waar ze vier jaar boegbeeld van is. De combipartij van Rita Verdonk's Trots op Nederland en Ouderen Politiek Aktief (OPA), ontstaan uit de boezem van 50Plus. Trots/OPA waar Taks de afgelopen periode commissie- en burgerraadslid van was. In november verliet hij de partij om lijsttrekker te worden van 50Plus.

In samenwerking met indebuurt Breda