Volledig scherm
PREMIUM
Paul Timmers van de Read Shop in Breda toont een deel van het assortiment schoolagenda's. ,,Vroeger kreeg ik een hele pallet binnen.’’ © Pix4Profs-Ron Magielse

Papieren schoolagenda overbodig? ‘Alles kan toch digitaal’

BREDA - Middelbare scholieren verdrongen zich vroeger op de Schoolcampus van V&D om die ene, hippe agenda te bemachtigen. Maar de V&D is er ter ziele, en nu scholen steeds vaker met online programma’s werken, zijn schoolagenda’s vaak overbodig.

Schattige Disneyfiguurtjes, bekende popzangeressen of stoere sporters; de agendakeuze was voor veel scholieren een belangrijke manier om te laten zien wie ze waren. Daar hoorden bijpassende schriften en kaftpapier bij. Maar nu scholen steeds vaker met online programma's werken, zijn agenda's minder nodig. Dat resulteert in een minder breed aanbod, simpelere ontwerpen.

  1. Rechtbank Breda opent condoleanceregister voor doodgeschoten Derk Wiersum: ‘Aanslag heeft mij gesterkt als advocaat’
    PREMIUM

    Rechtbank Breda opent condolean­ce­re­gis­ter voor doodgescho­ten Derk Wiersum: ‘Aanslag heeft mij gesterkt als advocaat’

    BREDA - De plek is niet toevallig gekozen: onder het beeld van Vrouwe Justitia. ,,Of liever vóór het beeld van Justitia, wij staan voor rechtsbijstand en voor de rechtsstaat”, verklaart Lex Lensink, deken van de Orde van Advocaten de plaats van het condoleanceregister. ,,In de openbaarheid, in de publieke hal van het gerechtsgebouw, niet in een hoekje of in een advocatenkamer".

In samenwerking met indebuurt Breda