Volledig scherm
Archiefplaat lekkage station Breda juli 2017. © Saminna van den Bulk

Plafondplaat busstation uit voorzorg weggehaald: leidingen lek

BREDA - NS heeft vandaag een groot onderzoek laten uitvoeren naar het plafond boven het busstation. Er bleken enkele steenstrips los te zitten, maar daarnaast werd er vandaag uit voorzorg ook een plafondplaat verwijderd. 

Het plafond boven de busbaan kampte al meermaals met lekkages. Daarom werden er al eerder platen weggehaald. 

Het probleem: ,,Dat heeft vooral te maken met de bomen die op het dak van het station in die glazen bakken staan", vertelt Inge Rijgersberg, woordvoerster van NS. ,,Die bomen worden in een bepaald tijdsschema beregend met bepaalde leidingen, die moeten zorgen voor een constante doorvoer van water. Maar die leidingen zijn in de constructie niet goed afgewerkt."

Risico

Dat gaat dus lekken. ,,Dat water lekt dan eerst op een soort van folie, maar een gegeven moment komt dat wel op die plafondplaten terecht. Die worden dan nat." 

Dat vormt een risico. Want als de platen zich volzuigen met water, worden ze te zwaar en komen ze naar beneden. Geen reiziger die zo'n plaat op zijn hoofd wil hebben.  ,,Dat risico willen we dus niet nemen", zegt Rijgersberg. ,,De aannemer is nu toch bezig: dus die gaat nu ook een deel van dat plafond eruit halen."

Volledig scherm
Eerdere lekkage op busstation Breda. © Saminna van den Bulk

In samenwerking met indebuurt Breda