Politie jaagt op losgeslagen koe in Breda

VIDEOBREDA – De politie kreeg woensdagochtend een melding van een losgeslagen koe in de Bredase wijk Haagse Beemden. Na een korte zoektocht kwamen ze het beest op het spoor. Het bleek echter makkelijker gezegd dan gedaan om de koe te vangen.

,,Het dier negeerde meerdere stoptekens, waarna de achtervolging werd ingezet”, aldus de politie. De koe kon uiteindelijk worden ingesloten door middel van een dienstvoertuig en afzetlint.

De eigenaar is achterhaald; het dier bleek weggelopen te zijn uit Wagenberg. De koe maakt het ondanks de schrik goed en is inmiddels weer bij zijn baasje.

Volledig scherm
De koe werd ingesloten door de politie. © Facebook / Politieteam Weerijs
Volledig scherm
De koe is gevangen en terug naar zijn eigenaar gebracht. © Facebook/ Politieteam Weerijs

Opvallend, veelbesproken of grappig nieuws van BN DeStem ontvangen via WhatsApp? Dat kan: stuur BN AAN naar 06-10141812. Je ontvangt geen bevestiging, maar bent dan wel aangemeld voor onze WhatsApp-service en je zult meerdere keren per dag een berichtje van ons ontvangen. 

  1. Plantjes tegen inlevering van tuintegels is een groot succes in Breda
    PREMIUM

    Plantjes tegen inlevering van tuintegels is een groot succes in Breda

    BREDA - Topdrukte bij de Intratuin aan de Terheijdenseweg in Breda, deze zaterdag. Uiteraard omdat de lente in de lucht hangt, maar ook vanwege de actie 'Tegel eruit, plant erin'. De natuurorganisatie Groei & Bloei zette dit op om mensen te bewegen verharding uit hun tuin te halen. Meer groen zorgt niet alleen voor meer insecten, het is ook veel beter voor de afvoer van regenwater. Zeker bij de steeds vaker voorkomende plensbuien.

In samenwerking met indebuurt Breda