Volledig scherm
De slang is ongevaarlijk © Politie Breda

Politie op zoek naar ontsnapte slang van 11-jarig jongetje

De politie is in Etten-Leur op zoek naar een rattenslang van zo'n één meter lang. Het dier is van een jongetje van elf jaar, en ontsnapte gisteren in het centrum van Etten-Leur. 

Via een oproep op Twitter maakte de politie gisteravond bekend op zoek te zijn naar het dier. Volgens het bericht is de rattenslang niet giftig en ook volkomen ongevaarlijk. Het dier is ongeveer een meter lang en heeft een dikte van zo'n 2 centimeter.

De slang is van een jongentje van elf. ,,Mijn zoon is erg verdrietig. We doen er alles aan om het beest terug te krijgen", vertelt de moeder die niet met haar naam in de krant wil.

Ze is nogal overdonderd door alle aandacht. ,,Ik heb de politie gebeld zodat als de slang gevonden wordt, ze weten waar het beest thuis hoort. De politie heeft het op Twitter en Facebook gepost en nu gaat het als een sneeuwbal internet over." Erg vindt ze dat niet, ze hoopt dat de slang zo sneller gevonden wordt.

Kiertje

De rattenslang, die niet giftig en ook ongevaarlijk is, wist woensdag door een kier te ontsnappen. Het kan goed zijn dat de slang gewoon ergens verstopt zit in huis. ,,Daar hopen we eigenlijk op. Maar het was mooi weer, de achterdeur stond open, de slang kan dus ook naar buiten geglipt zijn."

Het beest is een een meter lang en licht van kleur. ,,We hebben zelf overal al gezocht. In de schuur hebben we een warmtelamp aangezet zodat de slang daar een warm plekje heeft." Volgens de moeder is de slang twee jaar oud en is zijn bek net groot genoeg voor kleine muizen.

Van een massale zoektocht naar de rattenslang is verder geen sprake. Van paniek evenmin. In de Bazuinlaan is het rustig. Een man is zijn tuin aan het spitten: ,,Alles wordt meteen zo opgeklopt", zegt hij terwijl hij zijn spa in de grond zet.

Even verder is een mevrouw met de kliko in de weer. ,,Ja, ik heb het gelezen van de slang, en dat hier in de Bazuinlaan. Bang ben ik niet hoor, wat moet ik doen als ik het beest zie? De politie bellen? Dan doe ik dat, ik zal naar de slang uitkijken."

In samenwerking met indebuurt Breda