Volledig scherm
De vrijmarkt in Princenhage. © ron magielse / pix4profs

Princenhage maakt zich weer op voor duizenden bezoekers tijdens vrijmarkt en braderie

BREDA - De straatstenen van de Haagsemarkt liggen dit weekend weer even recht, de werkzaamheden voor de herinrichting van het plein worden kort onderbroken. Princenhage heeft alle ruimte nodig: zondag ontvangt de wijk weer duizenden bezoekers tijdens de jaarlijkse braderie en vrijmarkt.

,,Vorig jaar hadden we 's middags 30.000 bezoekers op de teller staan", vertelt vrijmarktorganisator Jan Hemmer. De ruim 700 staanplaatsen en kramen waren dit jaar in recordtijd uitverkocht: ,,Binnen een week.” Veel dezelfde gezichten? ,,Dat wisselt. Niet iedereen heeft ieder jaar een nieuwe zolder.”

De eerste standhouders zullen rond 6.00 uur in de straten van Princenhage staan, de vrijmarkt duurt tot ongeveer 17.00 uur. De staanplaatsen en kramen staan opgesteld aan de Haagweg, Esserplein Esserstraat, Posthoornstraat (waar ook de kindervrijmarkt plaatsvindt), Voorstraat, Nieuwe Heilaarstraat en Dreef.

Braderie

De braderie op de Haagsemarkt duurt van 10.00 tot 17.00 uur. Vanaf 13.00 uur zijn er verschillende (dans)optredens van kinderen. Tussen 16.00 en 20.00 uur zijn er optredens van Randy Watzeels, Wendy Woop, Tommy Lips en Johnny Gold.

In samenwerking met indebuurt Breda