Volledig scherm
PREMIUM
De Laurentiuskerk aan de Duivelsbruglaan in Breda is sinds vanavond verlicht. In de schemering trok een flinke groep belangstellenden langs de protestantse kerk. © Pix4Profs / Johan Wouters

Protestante Laurentiuskerk in 't Ginneken voortaan stemmig verlicht

BREDA - Dankzij een initiatief van buurtbewoner Geert van der Wijst is de protestante Laurentiuskerk aan de Duivelsbruglaan ’s avonds voortaan in stemmig licht gehuld.

Donderdagavond werd de installatie aangeboden aan Wil van Spaandonk, de voorzitter van het College van Kerkrentmeesters. Buurtbewoner Peter van der Velden stak de verlichting officieel aan.

  1. Rechtbank Breda opent condoleanceregister voor doodgeschoten Derk Wiersum: ‘Aanslag heeft mij gesterkt als advocaat’
    PREMIUM

    Rechtbank Breda opent condolean­ce­re­gis­ter voor doodgescho­ten Derk Wiersum: ‘Aanslag heeft mij gesterkt als advocaat’

    BREDA - De plek is niet toevallig gekozen: onder het beeld van Vrouwe Justitia. ,,Of liever vóór het beeld van Justitia, wij staan voor rechtsbijstand en voor de rechtsstaat”, verklaart Lex Lensink, deken van de Orde van Advocaten de plaats van het condoleanceregister. ,,In de openbaarheid, in de publieke hal van het gerechtsgebouw, niet in een hoekje of in een advocatenkamer".

In samenwerking met indebuurt Breda