Volledig scherm
© Joyce van Belkom

PVV: ‘Brabant zelf mede-verantwoordelijk voor toename zieke en gewonde dieren’

ZUNDERT - Doordat de provincie jaar in jaar uit ‘nieuwe’ natuur creëert zijn de Brabantse bestuurders mede-verantwoordelijk voor de toename van het aantal gewonde en zieke dieren die opvang nodig hebben. Dat stelt de Brabantse fractie van de PVV.

De PVV vindt dan ook dat de provincie de beurs moet trekken en nieuw leven moet blazen in een ooit verdwenen subsidieregeling voor de opvang van inheemse dieren. In een reeks vragen aan Gedeputeerde Staten wil de politieke partij graag weten hoe het provinciebestuur hier tegenover staat.

Opnamestop 

De vragen komen niet uit de lucht vallen, integendeel. Vorige week trok het Vogelrevalidatiecentrum Zundert aan de bel. Sinds het wegvallen van een provinciale subsidie in 2017 kampt het centrum met een hardnekkig gat in de begroting van jaarlijks tussen de 50.000 en 60.000 euro. Dat, terwijl het aantal vogels en andere dieren dat wordt aangeboden aan het toenemen is. Houden de financiële zorgen aan dan leidt dat tot ingrijpende maatregelen als een opnamestop.

De Zundertse opvang schrijft momenteel een notitie die na de zomer op het bureau van het provinciebestuur ligt. Die moet GS overtuigen van de noodzaak opvangcentra als het Vogelrevalidatiecentrum financieel te steunen. De PVV wacht dat niet af en laat nu alvast weten voorstander van subsidie te zijn. De partij vindt dat het Vogelrevalidatiecentrum Zundert ontzettend belangrijk werk levert voor de Brabantse fauna en de enkele tienduizenden euro’s per jaar waar het om vraagt, verdient.

  1. Bruisend Ginneken Breda: veel in weinig tijd
    PREMIUM

    Bruisend Ginneken Breda: veel in weinig tijd

    BREDA - De organisatie van de 51e editie van de braderie in het Ginneken kan tevreden achterover leunen. Hoewel de voorbereiding in een paar luttele weken moest rondkomen, is er toch een volwaardig evenement uitgerold. Bruisend Ginneken, zoals de braderie officieel heet, werd druk bezocht en de meeste ondernemers zijn tevreden. "En dat is toch knap, gezien het feit dat we het in een paar weken uit de grond hebben gestampt", zegt Johan de Vos. "We stonden onder een enorme tijdsdruk." De eigenaar van café Boerke Verschuren op de Ginnekenmarkt zit sinds kort in het bestuur van Bruisend Ginneken.

In samenwerking met indebuurt Breda