Volledig scherm
PREMIUM
Lidy van Beek (gemeenteraadslid Keerpunt'98). © Keerpunt'98

Raad Baarle-Nassau bespreekt knarsetandend ABG-rapport

BAARLE-NASSAU - De emoties liepen hoog op tijdens de gemeenteraadsvergadering in Baarle-Nassau. Onderwerp: het ABG-rapport en de aanbevelingen van Bureau Berenschot. 

ABG is een ambtelijke fusie tussen Alphen-Chaam. Baarle-Nassau en Gilze en Rijen. Met name binnen de kleinste gemeente, Baarle-Nassau, is daar niet iedereen blij mee. Er wordt angstvallig gehamerd op de bestuurlijke onafhankelijkheid. Daarnaast heerst bij sommige Baarlese raadsleden het gevoel dat ze niet serieus genomen worden door de collega’s uit Gilze en Rijen. Het venijn kwam in de raad met name van Keerpunt ’98. Knarsetandend stelde Lidy van Beek: “Wij worden niet gehoord. Ze zien ons als het lastigste jongetje van de klas dat z’n mond moet houden, maar wel moet meebetalen.”

  1. Bredase uitvinding ‘Kaplock’ veilige oplossing in onbewaakte garderobe
    PREMIUM
    video

    Bredase uitvinding ‘Kaplock’ veilige oplossing in onbewaakte garderobe

    BREDA - Een onbewaakte en toch veilige garderobe in de kroeg middels een ogenschijnlijk simpele uitvinding. Een kapstok met een slotje, ter voorkoming van diefstal: Bredanaars Willem Pennings (25) en Dhargyäl van Oorschot (27) zijn volop bezig hun Kaplock uit te rollen. Vrijdagavond openden ze in de cafés Shots en Nassau in Breda hun uitvinding. ,,Gisteren hingen ze stiekem al in Nassau. De reacties waren super enthousiast", ervoer Pennings.

In samenwerking met indebuurt Breda