Volledig scherm
De nieuwe raadzaal in het stadhuis van Breda. © BN DeStem

Raad Breda weer terug op oude stek

BREDA - De geluidsinstallatie zingt rond, er staat nog ergens een trap in een hoek en de perstafel moet nog worden afgetimmerd, maar de Bredase gemeenteraad zit weer in zijn eigen, vertrouwde raadzaal. 

Wel is de opstelling compleet veranderd: de fracties zitten tegenover elkaar, er is een interruptiemicrofoon en het college zit voortaan aan de zijlijn.

Volledig scherm
De door een glazen wand omgeven commissiekamer. © BN DeStem

Vanwege de verbouwing moest de raad tijdelijk uitwijken naar het ATEA-gebouw aan de Riethil. Nu kunnen de 39 raadsleden van de acht verschillende partijen, weer volwaardig vergaderen in het stadhuis. 

Niet alleen de raadzaal is veranderd. Ook de collegekamer en de commissiekamer zijn verbouwd. De verbouwing is dus nog niet helemaal afgerond. Zo worden er nog banken voor het publiek geplaatst. 

Volledig scherm
De collegekamer. © BN DeStem

In de zomer wordt een klimaatsysteem geïnstalleerd, waar ook de grote trouwzaal van profiteert. Dat is niet alleen prettig, maar zo wordt ook voldaan aan de strengere Arboregels. De verbouwing heeft ruim 1 miljoen euro gekost.

Volledig scherm
De raadzaal. © BN DeStem
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda