Volledig scherm
Artist impression van het complex CityTwin dat verrijst op de locatie van de voormalige Rabobank op de hoek van de Markendaalseweg en de Concordiastraat in Breda © HIG Invest

Rabo-locatie gaat ‘CityTwin’ heten; inschrijving voor huurappartementen is gestart

BREDA - Het appartementencomplex op de hoek van de Markendaalseweg en de Concordiastraat in Breda gaat de naam ‘CityTwin’ dragen. Er komen in 123 huurappartementen. De inschrijving voor de verhuur van een deel van de woningen is gestart en medio 2020 wordt CityTwin opgeleverd.

Dat laat ontwikkelaar HIG Invest weten. CityTwin staat ‘voor comfortabel, luxe, duurzaam en betaalbaar wonen in de binnenstad’, aldus HIG. Het complex verrijst op de locatie van voormalige Rabobank-bank. Begin vorig jaar is dat gebouw grotendeels gesloopt. Een deel van het karkas is blijven staan en gebruikt voor vernieuwbouw. 

De appartementen zijn verdeeld over twee gebouwen: De Markendaal en de Concordia. De Markendaal telt tachtig tweekamerappartementen en vijftien studio’s. De Concordia heeft 28 tweekamerappartementen. 

De woningen hebben verschillende groottes: de studio's zijn circa 25 vierkante meter en de appartementen variëren van 38 tot 64 m2. Alle woningen zijn gestoffeerd en hebben een complete keuken en badkamer. De inschrijving voor De Markendaal is inmiddels geopend via citytwin.nl. Voor Concordia gebeurt dat binnenkort.

Huurders van appartementen in De Markendaal  komen, afhankelijk van hun persoonlijk situatie, in aanmerking voor een huurtoeslag. De huren beginnen bij 593 euro voor de studio’s en lopen op tot 720 euro voor de tweekamerappartementen. Daar komen nog servicekosten bij van 239 tot 297 euro per maand . 

De toekomstige bewoners worden uitgesloten van de mogelijkheid om een parkeervergunning aan te vragen in de buurt. Om autobezit te ontmoedigen komen er slechts 23 parkeerplaatsen bij het complex. Een deel van die plekken is bestemd voor elektrische deelauto’s, waar alleen bewoners gebruik van kunnen maken.

In samenwerking met indebuurt Breda