Record: PS4-game van Bredanaar verkoopt 2,6 miljoen keer in twee weken

BREDA - De openwereldgame Horizon Zero Dawn, een exclusieve titel voor PlayStation 4, is in twee weken tijd ruim 2,6 miljoen keer verkocht. Aan het miljoenenproject werkten onder anderen Micha Baas uit Breda en verschillende (oud)studenten van de NHTV aan mee.

De Nederlandse spelontwikkelaar Guerilla Games vestigt met de verkoop van Horizon Zero Dawn een record. Niet eerder verkocht een nieuwe franchise van Sony voor de PlayStation 4 zo snel.

Volledig scherm
Misja Baas uit Breda gemonteerd in videogame Horizon Zero Dawn © Alfred De Bruin

'Het voelt ontzettend goed'
In een reactie laat Guerilla Games blij te zijn met het succes. “We hebben het spel met liefde ontwikkeld, dus het voelt ontzettend goed dat het zo goed in de smaak valt bij gamers.”

Horizon Zero Dawn is sinds 1 maart te koop voor PlayStation 4. Meer dan 250 medewerkers werkten de afgelopen zes jaar met man en macht aan het spel, dat wereldwijd is bedolven onder de lovende kritieken.

ZIE OOK: Grootste mediaproductie ooit, Bredase ontwerper trots op Horizon Zero Dawn: ‘Eindelijk is het klaar’

'Onze belangrijkste game ooit'
“We hebben nog nooit met zoveel getalenteerde mensen aan een game gewerkt”, zei Bredanaar Baas eerder tegen BN DeStem. 

“Dat zie je ook wel aan het eindresultaat. Tijdens de ontwikkeling wisten we al dat we met iets heel bijzonders bezig waren. Dat dit zomaar eens onze belangrijkste game ooit kon gaan worden.”

In samenwerking met indebuurt Breda