Volledig scherm
PREMIUM
Sportpark 't Kadijkje ligt tegen de noordelijke rondweg in Breda aan. In het midden staat het clubgebouw van Advendo. Het is de bedoeling dat ook SC Hoge Vucht op het complex een eigen kantine krijgt. © Google

Reddingsplan VV Advendo, wethouder ziet mogelijkheden: ‘Maar het is complex’

BREDA - Wethouder Daan Quaars (VVD, sport) trekt alles uit de kast om in ieder geval één voetbalcub te behouden voor de wijk Hoge Vucht in Breda-Noord. Hij ziet mogelijkheden: ,,Maar het loket makkelijke oplossingen is gesloten. Het is een complex probleem. Er zit energie in de wijk, maar we zijn er nog niet uit”, aldus Quaars donderdagavond tijdens het vervolgdebat over de toekomst van de Hoge Vucht.

De wethouder oriënteert zich momenteel in de wijk hoe het verder moet met de voetbal. Perspectieven worden bekeken, ook het financiële plaatje, zei hij. Sport is een belangrijke bindende factor, de politiek is overtuigd van de urgentie. Want de jeugd in de Hoge Vucht heeft het vaak niet makkelijk. Er zijn zorgen over faciliteiten en kansen, blijkt ook uit het beleidsstuk ‘Hoge Vucht brengt het samen 2020-2030’ van D66 en PvdA dat in een tweede ronde werd besproken. De voetbal mag hoe dan ook niet verloren gaan. Maar hoe? 

In samenwerking met indebuurt Breda