De wagen van CV All Stars tijdens de optocht in Chaam.
Volledig scherm
De wagen van CV All Stars tijdens de optocht in Chaam. © Pix4Profs/Joyce van Belkom

Ruim veertig creaties bij optocht in Chaam: ‘veel drukker dan verwacht’

CHAAM - Een mooie optocht trok gistermiddag door Bonenpikkerslaand. Prinses Anik en jeugdprinses Marlou zagen zo’n veertig creaties aan hen voorbijtrekken vanaf de prinsenwagen. 

De plaatselijke drumband Pom en de Fladdedozen ging de kleurrijke stoet vooraf. Heel wat clubs lieten zich inspireren door het motto ‘we roeie onzur wel dur henne’ zoals de Piepkuikens. De Dropveterkes roeiden door de plastic soep. CV Gift um Gas kon niet roeien omdat ze in de boeien zaten. 

De boerkes koppelden het motto aan de actualiteit door dwars door hun eigen protest heen te roeien. De Gilse Bende was niettemin trots op hen. Huisartsenpraktijk K & G roeide het coronavirus uit. Ook CV Nagisting op de Fles bleek uitgeroeid. 

Schildpadjes en guppies

Ludiek waren de roeiende schildpadjes en de guppies: ,,Een en al theater met de guppies onder water!”. De Bobbers sloegen zich er dur henne terwijl de Douwers de voorkeur gaven aan varen.

Het kon allemaal nog gekker want De Allstars gingen op een tapijt door de optocht heen voorafgegaan door kamelen. CV Rooie Diesel (b)roeiden zich er dur henne in en vol kippenhok. Ook de blaaskapel roeide per boot door Bonenpikkerslaand, maar ze hielden niet ‘fan fare’. 

Quote

We vinden aan het motto niks aan, daarom komen we als zwaan

CV Dun Natte Haandoek

CV Wamottemeedamotto zei van tevoren al niet te weten wat men met het motto moest aanvangen. Zo ook Dun Natte Haandoek: ,,We vinden aan het motto niks aan, daarom komen we als zwaan.”

Met de benen buiten

Veel klokgelui ging de Chaamse optocht vooraf. Al om acht uur in de ochtend hingen ze in de Locobar met de benen buiten voor het Testikelbal, gevolgd om tien uur door een Scrotumparty in Bellevue. Tegenwicht boden twee dames langs de route met een gewaagd plastic voorkomen. Bij nader inzien bleken het toch heren te zijn. 

De Lustige 6 hield de feestende meute nauw in de gaten en traden ‘hard’ op vanuit hun mobiele politiebureau. De mies pliessie was er ook. De Dolle Meiden vertelden vanuit hun bed dat ze volgend jaar beter zijn. De wagen van De Begaoiers met een reuze Kerstman werd voorafgegaan door kerstmannen en kerstvrouwen. Ze waren de toeschouwers voor: ,,Het is toch geen kerst man!” 

Bond uitgedoste carnavalsvierders 

De Regenmutsen vroegen zich af wat voor weer het was. Dat viel niet tegen. Het miezeren stopte. De vele bont uitgedoste carnavalsvierders gaven volop kleur aan Bonenpikkerslaand. ,,Veel drukker dan verwacht”, volgens de verkeersregelaar.

In samenwerking met indebuurt Breda