Volledig scherm
PREMIUM
Het uitzicht dat de bewoners van het Bastion in Terheijden nu hebben. © Pix4Profs/René Schotanus

Ruzie om ‘bult’ langs de Mark escaleert: ‘Een strategie van pappen en nathouden’

TERHEIJDEN - Bewoners van het Bastion in Terheijden maken zich steeds bozer over de manier waarop het waterschap Brabantse Delta omspringt met de dijkverzwaring die bij hen voor de deur gaat plaatsvinden. De relatie is zo ernstig bekoeld, dat ze het waterschap intussen betichten van ‘onbehoorlijk bestuur’.

Quote

Het is een wassen neus, een strategie van pappen en nathouden.

Bewoners Bastion

De bewoners van het Bastion hebben een fantastisch uitzicht: de Mark met daarachter tot aan de horizon reikende polders. Maar de aanwezigheid van de Mark is ook een probleem. Bij hoog water ontstaat het risico dat het buurtje onder water komt te staan. Om dat te voorkomen heeft het waterschap het plan opgevat om de dijk te verhogen. Die dijkverzwaring vindt overigens in heel het gebied van Brabantse Delta plaats.

  1. Schrijfactie Amnesty International in Breda: ‘Deze verhalen maken echt indruk’
    PREMIUM

    Schrijfac­tie Amnesty Internatio­nal in Breda: ‘Deze verhalen maken echt indruk’

    BREDA - ,,Het zijn jongeren met nog te verwezenlijken dromen.” De Bredase Odile denkt lang na. Kijkt naar de foto’s en de verhalen van de Wit-Rus Emil Ostrovko (17) en de Soedanees Magai Matiop Ngong (15). ,,En wat hebben ze nou gedaan? Je zou zo graag alle onrecht uit de wereld willen helpen. Wat was hun intentie? Mensen mogen fouten maken, ze moeten de kans krijgen om het recht te zetten.”

In samenwerking met indebuurt Breda