Volledig scherm
SAB Academie. © SAB

SAB Academie eert Johan Cruijff en gaat met nummer 14 spelen

BREDA - De jeugdteams van de SAB Academie in Breda gaan vanaf volgend voetbalseizoen spelen met rugnummer 14. Dit als eerbetoon aan Johan Cruijff en zijn voetbalfilosofie, aldus de club.

Volledig scherm
© ANP

Het gaat om alle elftallen tot en met de onder-12 jaar. Bij de onder-13 zal op het tenue ook het nummer 14 duidelijk te zien zijn, maar niet als rugnummer. 

“Cruijff streefde altijd naar technisch verzorgd voetbal waar spelers hun creativiteit mogen gebruiken. Deze filosofie wordt ook nagestreefd bij de voetbalacademie van SAB waar op deze manier ook de talentvolle jeugd opgeleid en verder ontwikkeld wordt", aldus de vereniging in een persbericht.

De SAB Academie is in september 2018 gestart met een onder-9 en twee onder-10 elftallen. Het seizoen 2019/2020 zal de SAB academie bestaan uit onder 9, -10, -11, -12 en -13 elftallen.

  1. Kerk afgeladen vol leutvierders tijdens Oeledienst in Breda: ‘Mag er over (broeks)pijpen gezongen worden?’

    Kerk afgeladen vol leutvier­ders tijdens Oeledienst in Breda: ‘Mag er over (broeks)pijpen gezongen worden?’

    BREDA - Dagjesmensen die - al dan niet geïnspireerd door het tv-programma 'Hier zijn de Van Rossems - die afgelopen zondag een bezoekje aan de Grote Kerk planden, staat bij binnenkomst een bijzondere verrassing te wachten. Vol ongeloof zien ze de kerk afgeladen vol zitten met leutvierders. Sommige bezoekers draaien meteen weer om, anderen blijven staan kijken en maken met hun telefoon foto's en filmpjes voor het thuisfront. De Oeledienst, de jaarlijkse carnavaleske kerkdienst in het Kielegat blijft een bijzonder fenomeen.

In samenwerking met indebuurt Breda