Volledig scherm
Het schietincident in Breda. © Perry Roovers/MaRicMedia

Schietincident Breda: 29-jarig slachtoffer werd geslagen met pistool, ING weer open

VIDEO + UPDATEBREDA - De vestiging van ING aan de Markendaalseweg in Breda blijft tot 11.30 uur dicht na het schietincident van afgelopen nacht. Een 29-jarige taxichauffeur uit Schiedam werd met een pistool geslagen. 

In de auto werden ook schoten gelost. Een 17-jarige jongen uit Den Haag is aangehouden als verdachte. 

De politie meldt dat zij om 04.40 uur een melding binnenkregen van de Markendaalseweg. Daar zou op dat moment een ruzie bezig zijn tussen een taxichauffeur en zijn klant. De melder had ook een schot gehoord. 

Geld

De chauffeur verklaarde dat hij in Rotterdam een klant had opgehaald die naar Breda wilde. De klant had geen geld bij zich, dus stopte de chauffeur eerst bij een pinautomaat. Daar ontstond een discussie die uitmondde in een handgemeen. De chauffeur werd met een pistool op zijn hoofd geslagen. Tijdens de ruzie werden ook schoten gelost, maar niemand werd daardoor geraakt.

De 29-jarige Schiedammer is daarna gevlucht in de richting van de kruising met de Fellenoordstraat. De dader vluchtte in de richting van de Bleekstraat. Later werd hij gevonden in de portiek van een verzorgingstehuis aan de Lovensedijk.

Het slachtoffer werd door ambulancepersoneel behandeld aan zijn verwondingen.

Voorlopig dicht

Volledig scherm
ING-bank blijft dicht. © Cobine van der Louw

Het gebied aan de Markendaalseweg waar het incident zich heeft afgespeeld blijft nog wel even afgezet. Dat geldt ook voor de Bleekstraat, het verbindingsstraatje tussen Markendaalseweg en Ginnekenstraat.  

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda