Volledig scherm
Vorig jaar was er ook van alles te beleven op de wintermarkt in Breda. © Pix4Profs/Edwin Wiekens

Slenteren langs 48 kraampjes op wintermarkt in Belcrum Breda

BREDA - De Bredase wijk Belcrum maakt zich op voor een weekend vol winterse gezelligheid. De zesde editie van de knusse, warme wintermarkt start zaterdagmiddag om 14.00. 

Bezoekers kunnen in winterse sferen slenteren langs 48 kraampjes met de meest uiteenlopende spulletjes, genieten van live muziek of zich tegoed doen aan een van de aanwezige eetstalletjes en foodtrucks. Voor de jongste bezoekers is er een uitgebreid kinderprogramma.

Terwijl de Dordtse kerstmarkt op vrijdag al liet weten het feest omwille van het weer af te gelasten, wordt er zaterdagochtend in Breda hard gewerkt om alles op tijd in gereedheid te brengen. ,,Ik ben nu eenmaal een enorme positivo", zegt organisatie-voorzitster Diana Goudswaard op de vraag of ze niet nerveus werd van de weersvoorspellingen. 

Echtpaar uit Raamsdonksveer staat startklaar

Haar optimisme lijkt deels terecht. Na een zeer regenachtige ochtend, wordt er voor zaterdagmiddag enkel nog wat korte perioden met lichte neerslag voorspeld. Zeker geen weer dat het winterfeest in het water zou kunnen doen vallen. Terwijl Diana links en rechts bevraagd wordt over de plek waar het pannenkoekenbeslag gemaakt gaat worden of te horen krijg dat de ballonopblaasmachine klaarstaat, zit het echtpaar Rijsdijk uit Raamsdonksveer al startklaar achter hun marktkraam vol zelfgemaakt kerststukjes houten decoraties en aanverwante woonaccessoires. 

,,We hebben er zin in", zegt Bas Rijsdijk. ,,We hebben in elk geval gehoord dat het hier altijd heel gezellig is", vult zijn vrouw aan. 

Openingstijden

De wintermarkt is op zaterdag geopend van 14.00 uur tot 19.00 uur, met aansluitend een winterfeest vol glühwein en live muziek tot 23.00 uur. Op zondag start de markt op 12.00 uur.

In samenwerking met indebuurt Breda