Sloop van het voormalige pand van de Kamer van Koophandel op de hoek Willem van Oranjelaan en Mozartlaan in de wijk Ruitersbos. Hier verrijst een complex met 19 luxe appartementen en vier villa's.
Volledig scherm
Sloop van het voormalige pand van de Kamer van Koophandel op de hoek Willem van Oranjelaan en Mozartlaan in de wijk Ruitersbos. Hier verrijst een complex met 19 luxe appartementen en vier villa's. © Marcel Rensen

Slopen, stofwolken en partytenten met blije kopers voor de eerste steen; Breda bouwt zich suf

BREDA - Terwijl op het ene bouwterrein wordt gesloopt en stofwolken opwaaien, verrijst op het andere een partytent ter aankondiging van de eerste steen. Breda bouwt zich suf. Om tussendoor maar even drie bouwprojecten te noemen: Nieuw Mertersem, Bouverijen en Ravel.

 1. Minister Ollongren ziet ‘toffe plek’ Breda wel zitten: ‘Maar het is wel een kwestie van volhouden’

  Minister Ollongren ziet ‘toffe plek’ Breda wel zitten: ‘Maar het is wel een kwestie van volhouden’

  BREDA - ,,Jullie hebben in Breda een heel groot voordeel: er is veel binnenstedelijke ruimte waar je goed kan bouwen.’’ Dat zei minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken tijdens een werkbezoek aan Breda. Daar kreeg ze een rondleiding over het terrein van de voormalige Nibitt-fabriek aan de Ettensebaan, terwijl ze in het Havenkwartier werd bijgepraat over de ontwikkelingen rond de Belcrumhaven.

In samenwerking met indebuurt Breda

 1. Mart Smeets: 'Amerika is prachtig, maar dan krijg je met de mensen te maken'
  Play

  Mart Smeets: 'Amerika is prachtig, maar dan krijg je met de mensen te maken'

 2. Koningin Máxima bezoekt huisartsenpraktijken in Driebergen
  Play

  Koningin Máxima bezoekt huisartsen­prak­tij­ken in Driebergen