Tanja Leijten begroet haar moeder Tiny (87) vanuit een hoogwerker. In haar handen een spandoek waar 'I Love You' op staat geschreven. Tiny woont in de zorgflat Vredenbergh in Breda. Zij mag daar geen bezoek ontvangen zolang het coronavirus nog door Nederland waart.
Volledig scherm
PREMIUM
Tanja Leijten begroet haar moeder Tiny (87) vanuit een hoogwerker. In haar handen een spandoek waar 'I Love You' op staat geschreven. Tiny woont in de zorgflat Vredenbergh in Breda. Zij mag daar geen bezoek ontvangen zolang het coronavirus nog door Nederland waart. © Pix4Profs-Ron Magielse

Smartphones en wenskaarten om ouderen uit isolement te halen tijdens coronacrisis

BREDA - Veel ouderen zijn aan huis gekluisterd en mensen in een verzorgingstehuis kunnen geen bezoek ontvangen. Op tal van manieren worden ouderen geholpen zodat ze toch contact met de buitenwereld kunnen hebben.

Bep Buynsters uit Breda is 93 jaar en heeft deze week haar eerste smartphone gekregen. ,,Ze is er dolblij mee. En ze pikt het snel op. Ze gaat videobellen met haar zoon en schoondochter en ze wil ook contact houden met haar huishoudelijke hulp, want die kan nu ook niet langs komen”, zegt Frans van der Brugge van PLUK! Fysiotherapie.

  1. ‘Ik ben bang voor seks, wat kan ik doen?’ Anonieme GGD-chatroom bestaat 5 jaar
    PREMIUM

    ‘Ik ben bang voor seks, wat kan ik doen?’ Anonieme GGD-chat­room bestaat 5 jaar

    Mag ik mijn vriendje zoenen in de 1,5 metersamenleving, als hij niet uit mijn huishouden komt? Of hoe zit het met de ‘seksbuddy’, die de overheid voorstelt? Deze en andere vragen over lichamelijke ongemakken, chlamydia of de beste pornosites rollen vaak over het scherm van Linda Vlamings (44), werkzaam bij de GGD. De chatrooms worden massaal bezocht door jongeren. ‘En echt niet alleen vanwege corona’.

In samenwerking met indebuurt Breda