Volledig scherm
Snelheidscontrole op Achtmaalseweg © Politieteam Weerijs

Snelheidscontrole op Achtmaalseweg: ‘Mede naar aanleiding van dodelijk ongeluk’

ACHTMAAL - Mede naar aanleiding van het dodelijke ongeluk afgelopen weekend heeft de politie woensdag een snelheidscontrole gehouden op de Achtmaalseweg tussen Achtmaal en Zundert. Daarbij werden vier bekeuringen uitgeschreven aan hardrijders.

Zaterdagavond botsten twee auto’s frontaal op elkaar op de Achtmaalseweg. Eén persoon kwam daarbij om het leven. Zes anderen raakten gewond, waarvan een paar ernstig. In het dorp gaan geruchten dat de twee voertuigen met veel te grote snelheid reden. De politie kan dat echter nog niet bevestigen.

,Bij ons zijn die geluiden in elk geval niet gemeld. Maar als er getuigen zijn die meer kunnen melden over de toedracht van het ongeval, dan komen we graag met ze in contact’', zei een woordvoerder daarover eerder. Inwoners van de gemeente Zundert merken op dat er op buitenwegen als de Achtmaalseweg en Rucphenseweg vaker erg hard wordt gereden.

Snelheidscontrole

Bij de snelheidscontrole van woensdag werden in totaal 45 automobilisten gecontroleerd, waarvan er vier te hard reden. Twee van hen reden 81 kilometer per uur, de anderen 87 en 91 per uur. Op de weg is 60 km/h toegestaan.

Politieteam Weerijs geeft op Facebook aan dat er komende tijd meer snelheidscontroles plaatsvinden in de gemeente Zundert.

  1. Vriendinnen rouwen om doodgestoken Megan (15): ‘Haar vriend was altijd jaloers’
    PREMIUM

    Vriendin­nen rouwen om doodgesto­ken Megan (15): ‘Haar vriend was altijd jaloers’

    Een vrolijk tienermeisje met een hart van goud. Helemaal gek van Feyenoord, dol op dure kleding en áltijd in voor gezelligheid. Drie goede vriendinnen die Megan (15) door en door kennen komen superlatieven tekort wanneer ze hun maatje in een paar zinnen omschrijven. Door een vreselijk drama moeten zij de rest van hun leven hun vriendin missen ‘omdat iemand iets vreselijk absurds heeft gedaan’.

In samenwerking met indebuurt Breda