Volledig scherm
© Beeld Werkt

SP wil dat arme kinderen in Breda ook naar tandarts kunnen

BREDA - De gemeente Breda moet er voor zorgen dat met name kinderen uit arme gezinnen toch naar de tandarts kunnen. Dat vindt SP-gemeenteraadslid Inge Verdaasdonk.

In een brief aan burgemeester en wethouders reageert ze op een artikel in BN De Stem, waarin staat dat voor zeker een half miljoen Nederlanders de tandarts onbetaalbaar is geworden. Dat heeft indruk gemaakt op Verdaasdonk, reden om bij het college aan de bel te trekken. Ze wil weten hoe vaak er bijzondere bijstand is aangevraagd voor tandzorgkosten. Ook wil ze dat de tandarts beter bereikbaar wordt voor kinderen in armoede.

 1. De 076-tafel om Bredanaars met elkaar te verbinden: ‘Het is iets unieks, origineels en uitdagends’
  PREMIUM

  De 076-tafel om Bredanaars met elkaar te verbinden: ‘Het is iets unieks, origineels en uitdagends’

  BREDA - ,,Wat zou het toch ontzettend gaaf zijn”, mijmert Pim Schreurs, ,,als deze tafel bijvoorbeeld eens op het gemeentehuis komt te staan. Dat Bredanaars eraan kunnen zitten. Dat het hen op die manier verbindt.” Of de bibliotheek. Een kledingzaak. Een etalage. Wat dan ook, als het maar een dergelijke functie krijgt. Mensen met elkaar kan laten praten. Overduidelijk trots zijn ‘De Gasten van hout’ op hun zojuist vervaardigde 076-tafel. En de stad mag ‘m nu ook zien.
 2. Bredase Pauline Mulder lanceert kledinglijn met Dave en Donny Roelvink: ‘Dit had ik nooit durven dromen’
  PREMIUM

  Bredase Pauline Mulder lanceert kleding­lijn met Dave en Donny Roelvink: ‘Dit had ik nooit durven dromen’

  BREDA - Bijna naakt, met strakke spieren en witte tanden staan Dave en Donny Roelvink op de foto, samen met de Bredase Pauline Mulder (48). Menig vrouw zou er een moord voor doen, om zo met de Roelvinkjes vereeuwigd te worden. Mulder ontwierp samen met hen een kledinglijn voor supermarktketen Lidl. ,,Ik zei tegen de jongens dat ze er honderd procent voor moesten gaan.”

In samenwerking met indebuurt Breda