Volledig scherm
© ANP XTRA

Spr!ng levert jeugdhulp in negen West-Brabantse gemeenten

ZUNDERT - Om ervoor te zorgen dat jongeren die zorg nodig hebben, de beste hulp krijgen die ze het kunnen gebruiken, hebben negen West-Brabantse gemeenten een contract getekend met Spr!ng. Dit onderdeel van MEE West-Brabant gaat tussen 2019 en 2022 in de negen gemeenten aan de slag.

Spr!ng kwam als beste uit de bus bij een Europese aanbestedingsprocedure, zo maakten de negen gemeenten vrijdag bekend. De organisatie heeft dan ook al de nodige ervaring met de jeugdhulp in het West-Brabantse. Al sinds de Rijksoverheid in 2015 gemeenten verantwoordelijk maakte voor de Jeugdzorg, levert Spr!ng namelijk al jeugdprofessionals aan de gemeenten.

Jeugdzorg 

Die zien er op toe dat er genoeg experts rondlopen in de verschillende gemeenten die erop toezien dat de jeugdzorg goed verloopt en jongeren die hulp krijgen die zij het hardst nodig hebben. Spr!ng helpt zo de kwaliteit van het jeugdzorgaanbod op peil te houden.

De gemeenten waar het om gaat zijn Zundert, Bergen op Zoom, Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen en Woensdrecht. De jeugdhulpverleners van Spr!ng worden lokaal aangestuurd en houden zich aan de wensen en voorkeuren van de negen afzonderlijke gemeenten. Maar altijd met als doel voor elke hulpvraag een passend antwoord te vinden. 

In samenwerking met indebuurt Breda