Volledig scherm
PREMIUM
Het merendeel van de stadionverboden (225) wordt uitgedeeld voor het gooien van brandstichting of vuurwerk. In de bekerfinale tussen Feyenoord en AZ dit jaar gooiden Alkmaarse supporters vuurwerk op het veld van de Kuip. © Pim Ras Fotografie

‘Stadionverbod? Dan koop je toch gewoon een los kaartje’


BREDA – Overlastgevers in het voetbal moeten sneller een stadionverbod aan hun broek krijgen, vinden KNVB en clubs. De voetbalbond liet deze week weten supporters met vuurwerk op de tribune direct met die maatregel te willen bestraffen. Maar stadionverboden blijken gemakkelijk te omzeilen.

Al jaren komt hij bij NAC (‘nee, geen naam in de krant’). Om hem heen ziet hij ze ‘gewoon’ plaatsnemen op de tribune: ,,Mensen met een stadionverbod kwamen altijd al gewoon binnen. Ze blokkeren je seizoenskaart, maar dan koop je gewoon losse kaartjes en je gaat in een ander vak zitten. In al die tientallen jaren dat ik bij NAC zit, heb ik pas één keer gezien dat iemand eruit werd gepikt.”

 1. ‘Als er zo'n kwetsbaar kindje in je armen wordt geduwd, kun je niet weigeren’
  PREMIUM

  ‘Als er zo'n kwetsbaar kindje in je armen wordt geduwd, kun je niet weigeren’

  KLEIN-ZUNDERT/ MALAWI - Nicole van Elteren was 26 jaar, toen haar leven voorgoed kantelde. Daar stond ze. In Malawi. De kleine Maria, vier maanden oud, in haar armen. ,,De oma van Maria keek me aan, vroeg toen of ik het kindje wilde adopteren. Ik aarzelde. Had eigenlijk plannen terug te gaan naar Nederland. Maar ik was gehecht geraakt aan Maria. Wilde er voor haar zijn. Ik vond het eng, maar heb het toch gedaan.”
 2. Bredaose Turfschippers en ’t Zooike hebben de officiële carnavalskraker van 't Kielegat
  Kielegat

  Bredaose Turfschip­pers en ’t Zooike hebben de officiële carnavals­kra­ker van 't Kielegat

  BREDA - Da ziede zo, een vrolijk liedje over de liefde, van De Bredase Turfschippers & ‘t Zooike is tijdens het jaarlijkse blèèrfêêst van het Kielegat uitgeroepen tot Carnavalslied 2019. Een zeskoppige jury geeft individueel punten op drie onderdelen: tekst, muziek en carnavalesk gehalte. Na afloopt levert een simpele optelsom de winnaar van de avond op. Zonder dat hier verder nog overleg over plaatsvindt. ,,Het is drieënhalve minuut hard werken per nummer, dat is al”, zegt juryvoorzitter Ton Kleemans.

In samenwerking met indebuurt Breda