Volledig scherm
Sharina Kiesebrink (l) en Jessica Eijgelsheim stralen na ontvangst van de symbolische cheque. FOTO Ron Magielse/pix4profs

Startersbedrijf Code Qube beloond met prijs van 15 mille in Blushuis in Breda

BREDA - De Code Qube, het nog jonge bedrijf van Jessica Eijgelsheim en Sharina Kiesebrink won woensdagavond een prijs ter waarde van 15.000 euro. 

De onderneming kwam als beste uit de bus in een wedstrijd die het Blushuis, een bedrijfsverzamelgebouw voor jonge creatieve bedrijven, had uitgeschreven vanwege zijn tienjarig bestaan.

Bob Kuijs, directeur van het Blushuis: "Je kunt een saaie receptie organiseren", zegt hij. "Een borrel, een hapje en veel handen schudden. En dan? Dan is het over. Wij zijn er voor - én door - jonge, enthousiaste ondernemers. We willen bij ons jubileum graag iets teruggeven aan die doelgroep. Daarbij doen we nu eenmaal liever iets spannends dan iets wat standaard is."

De Code Qube is een interactief en fysiek (onderwijs)hulpmiddel voor kinderen vanaf 8 jaar om stap voor stap een eigen website te leren bouwen.

Jessica Eijgelsheim (programmeur) en Sharina Kiesebrink (vormgever) leerden elkaar in Breda kennen tijdens hun studie Communicatie, Multimedia & Design. Als onderdeel van de prijs worden een jaar lang de huur en servicekosten van een werkruimte binnen het bedrijfsverzamelgebouw betaald. Ook krijgen ze financiële coaching en ondersteuning bij het verder doorontwikkelen van hun businessconcept.

De wedstrijd bestond uit een open inschrijving. Na een eerste schifting kregen bleven er zestien ondernemers over. Deze volgden een dag workshops en konden op dat moment hun plannen verder toelichten.

Hierna bleven zes finalisten over die woensdagavond in twee minuten durende pitch de jury moesten overtuigen.

In samenwerking met indebuurt Breda