Volledig scherm
Stedelijk Gymnasium Breda. © Perry Roovers / MaRic Media

Stedelijk en Graaf Engelbrecht
mogelijk onder nieuw bestuur

BREDA - Het Stedelijk Gymnasium en Graaf Engelbrecht in Breda gaan mogelijk verder onder een andere bestuurlijke paraplu.

Nu vallen beide middelbare scholen nog onder ROC West-Brabant. Er wordt onderzocht of een overgang naar de Stichting Katholiek Voortgezet Onderwijs Breda e.o. (SKVOB) tot de mogelijkheden behoort. In de herfst zal hier meer duidelijkheid over zijn.

Beroepsonderwijs

Reden voor de bestuurswisseling is de keuze van ROC West-Brabant om zich volledig toe te leggen op beroepsonderwijs: vmbo en mbo. Vanuit die keuze is een positie van Stedelijk Gymnasium en Graaf Engelbrecht binnen ROC West-Brabant niet logisch, zo redeneren de onderwijsinstellingen.
Rob Neutelings, bestuursvoorzitter van ROC West-Brabant, benadrukt dat het openbare karakter van de scholen gehandhaafd blijft na de overgang naar een katholiek bestuur. “Dat is voor ons een belangrijke eis bij een eventuele overgang.”

Volledig scherm
Het werk van Hugo Brouwer op het schoolplein van Graaf Engelbrecht. © archief

Aanvullen

Volgens Berend Buddingh, voorzitter van het SKVOB-college van bestuur, passen Graaf Engelbrecht en Stedelijk Gymnasium uitstekend ‘binnen het palet van onze scholen’. “We kunnen elkaar prima aanvullen en het voortgezet onderwijs in Breda nog verder versterken. De stichting zal een samenwerkingsbestuur worden waardoor zowel onze katholieke als openbare scholen hun levensbeschouwelijke visie kunnen behouden.”
Momenteel zijn veertien scholen bij de SKVOB aangesloten, zoals Markenhage, Onze Lievevrouwelyceum en Newmancollege in Breda en het Sint-Oelbertgymnasium in Oosterhout.

In samenwerking met indebuurt Breda