Volledig scherm
PREMIUM
Politie rondom de rechtbank van Breda voorafgaand en tijdens de inhoudelijke behandeling van de strafzaak tegen Klaas Otto. © Foto: Ramon Mangold

Strafzaken langer op de plank door onderbezetting

Te veel strafzaken verschijnen pas jaren na dato voor het gerecht. Dat is het gevolg van onderbezetting in het rechtssysteem. Zo wacht in Bavel een vrouw al twee jaar op de rechtszaak tegen de man die ervan wordt verdacht haar moeder te hebben doodgereden.

Rechtbanken en het Openbaar Ministerie sloegen deze week alarm. Advocaten in deze regio herkennen het probleem. De vertraging speelt vooral op bij low priority-zaken, schetst de Amsterdamse advocaat Richard Korver. Hij is onder meer bekend als raadsman van de nabestaanden van Mitch Henriquez.

  1. Bredase shoarmaboer sluit vrede met jongens die hem natspoten: ‘Wij zijn niet de aanstichters van watergevecht’

    Bredase shoarma­boer sluit vrede met jongens die hem natspoten: ‘Wij zijn niet de aanstich­ters van waterge­vecht’

    BREDA - Twee Bredase jongens die van het weekend een shoarmaboer natspoten hebben hiervoor hun excuses aangeboden. Een internetfilmpje waarop te zien is hoe zij de tuinslang afpakken van een snackbaruitbater die zijn stoepje schoon spuit is inmiddels meer dan 450.000 keer bekeken. Volgens het duo zijn ze echter niet de aanstichter van het watergevecht in de Visserstraat.

In samenwerking met indebuurt Breda