Volledig scherm
Eerstejaarsstudenten gaan uit hun dak op de muziek van Childsplay tijdens het HBO Intro Festival op Breepark, vorig jaar. © Foto: Ramon Mangold

Streep door gezamenlijke introdag Avans en BUas in Breda

BREDA - De Bredase hogescholen Avans en Breda University of applied sciences (BUas) stoppen met de gezamenlijke introductiedag voor nieuwe studenten. 

De afgelopen twee jaar organiseerden de onderwijsinstellingen samen met de gemeente Breda een Stadsdag waarop de eerstejaarsstudenten kennis maakten met elkaar en met de stad. Maar omdat de jaarroosters van beide scholen niet gelijk lopen, is besloten te stoppen met die samenwerking. Geen van beide scholen is bereid aanpassingen te doen.

Doel onveranderd

,,Twee jaar geleden liepen we al aan tegen het feit dat er een week verschil in onze roosters zit”, zegt Serge Mouthaan, woordvoerder van Avans. ,,We krijgen het niet voor elkaar daarin een gemeenschappelijke dag te organiseren. Het doel is de kennismaking met de stad, de onderwijsinstelling en de andere studenten. In dat opzicht verandert er vrij weinig voor de nieuwe studenten.”

Het HBO Intro Festival, ook een samenwerking tussen beide scholen, blijft wel bestaan. Die vindt dit jaar plaats op donderdag 5 september op Breepark. De afzonderlijke opleidingen behouden ook hun introductiedagen.

De Bredase VVD-fractie betreurt ondertussen het besluit van Avans en BUas en noemt het schrappen van de Stadsdag een ‘flinke stap terug’. De partij vraagt of het college van B en W zich kan inspannen om de gezamenlijke introductiedag alsnog te behouden.

In samenwerking met indebuurt Breda