Volledig scherm
. © Swapfiets

Swapfiets opent winkel in het centrum van Breda

BREDA - Anderhalf jaar na de komst naar Breda, opent Swapfiets ook een winkel in de stad. Tot nu toe beschikte Swapfiets in Breda alleen over een werkplaats aan de Gieterijstraat. De winkel wordt donderdagavond officieel geopend door burgemeester Paul Depla en Richard Burger, een van de oprichters van het bedrijf. 

Swapfiets, dat in 2014 werd opgericht door de drie studenten in Delft, heeft inmiddels circa 100.000 fietsabonnees. In Breda zijn ongeveer 1500 mensen aangesloten. Het abonnement is volgens Swapfiets vooral populair onder studenten en young professionals die in Breda wonen en werken. 

Bij Swapfiets kunnen mensen zich aanmelden via de website van het bedrijf. Vanaf 15 euro per maand (12 euro voor studenten) krijgen ze dan de beschikking over een kwalitatief goede fiets met dubbel slot, verlichting en diefstalverzekering. Kenmerkend voor de fiets is de aparte blauwe voorband.

Bij een defect komt binnen een dag een fietsenmaker langs aan huis, die de fiets repareer of ‘swapt’ voor een ander exemplaar.  Klanten die liever geen afspraak maken, kunnen nu ook langskomen bij de winkel aan de Tolbrugstraat. 

In samenwerking met indebuurt Breda